Achtervolgen in Omloop van het Hageland

Een dag na de Omloop Het Nieuwsblad stond Janneke zondag alweer aan de start van een koers. Ditmaal reed ze de Omloop van het Hageland, eveneens in België. De wedstrijden maken onderdeel uit van een mooi programma van drie Belgische koersen in vier dagen tijd. Dinsdag rijdt Janneke namelijk ook nog Le Samyn des Dames. “Deze koersen zijn een goede prikkel met het oog op volgende week”, zo zegt ze. Dan staat de Strade Bianche op het programma, Janneke’s eerste echte doel.

Ellen van Dijk won de Omloop van het Hageland, nadat ze in de finale solo wegreed en een sprintend peloton voorbleef. Daar ging een open wedstrijd aan vooraf, met meermaals een schifting in het peloton en diverse kopgroepen. En bij de eerste schifting zat Janneke er juist niet bij. “Daar maakte ik toch wel een amateuristisch foutje”, erkent ze. “Ik wisselde op het verkeerde moment van handschoenen. Toen ik aansloot bij het peloton gingen ze net rijden en viel de slag.”

Janneke wist nog weer naar de tweede groep toe te rijden, die uiteindelijk ook weer samenliep met de eerste groep. “Maar ik moest eerst überhaupt in die tweede groep komen. Het werd dus even een soort inhaalkoers. Dat heeft me wel veel energie gekost en dat merkte ik in de finale. Gelukkig heb ik mijn werk nog wel kunnen doen voor Chloe, die de sprint van het peloton won. Het is jammer dat we Ellen niet meer konden achterhalen.”

Dinsdag staat Le Samyn des Dames op de planning, een wedstrijd waarin Janneke vorig jaar negende worden. “Daar zitten ook weer kasseien in en wat heuvelachtig werk. Maar bovenal gaat het morgen nog weer kouder worden. Het was in het Hageland ook alweer kouder dan zaterdag, dus ik ben benieuwd hoe het nu is.”

Foto: Sportfoto.nl