Feest bij debuut voor Mitchelton-Scott

In de Omloop Het Nieuwsblad heeft Janneke zaterdag haar debuut gemaakt voor Mitchelton-Scott. Daarbij was het direct feest. Annemiek van Vleuten, die haar eerste wedstrijd als wereldkampioene reed, wist solo te winnen. Janneke moest haar tijdens de wedstrijd nog terugbrengen naar het peloton, nadat Van Vleuten met pech te kampen had. “Al met al ben ik heel erg tevreden over mijn vorm.”

Zo’n eerste wedstrijd van het seizoen brengt altijd wat zenuwen met zich mee. Ditmaal zelfs wat meer dan anders. “Het was eindelijk mijn eerste koers weer en dan voor een nieuwe ploeg”, vertelt Janneke. “Ik weet dat mijn vorm nog niet top is, met de voorbereiding die ik heb gehad. Ik ben net ziek geweest en zit natuurlijk nog met mijn rug, dus dat was wel een beetje spannend.”

Die spanning was er snel af, want er moest gekoerst worden. “In het begin van de koers heb ik daarbij wel net wat teveel gedaan, wat niet echt mijn taak was. Maar ik wilde me toch ook graag laten zien aan het team. Moniek hadden we voor het begin van de wedstrijd, maar zij was ook betrokken bij een val en we moesten haar daardoor al vrij vroeg in de koers missen. Toen heb ik een beetje haar taak overgenomen.”

Hulp na fietswissel
Nadat een renster in haar achterwiel reed, had Van Vleuten haar ketting vastzitten tussen haar frame. Een fietswissel volgde. “Ze was niet gevallen, maar moest wel een fietswissel doen. Toen heb ik haar geholpen om weer terug te komen bij de eerste groep. Op de lange kasseienstrook, de Kerkgate, bracht ik Annemiek weer terug. Dat was in aanloop naar de Wolvenberg. Vlak erna kwam er weer een schifting in de groep. Mijn benen waren toen wel een beetje geblokkeerd en ik was blij dat ik bij de groep aan kon sluiten, waardoor ik net weer de aansluiting mistte toen het echt uit elkaar brak.”

Goed gevoel
Op de Muur van Geraardsbergen plaatste Van Vleuten vervolgens haar aanval. De concurrentie zag haar pas na de finish in Ninove terug. Janneke keek tevreden terug; “Ik ben blij dat ik mijn werk heb kunnen doen voor Annemiek. Aan de wedstrijd houd ik een goed gevoel over.  Zelf reed ik weliswaar niet echt een uitslag, maar ik ben wel heel blij met mijn vorm en hoe ik reed. Dat neem ik mee naar morgen. Dan rijd ik de Omloop van het Hageland.”

Foto: Sportfoto.nl