Geen gehoopt succes in Drentse thuiswedstrijd

De Ronde van Drenthe; het is de koers van Janneke, maar toch ook weer niet. Hoe zit dat? Eigenlijk vrij simpel. Het is voor haar een thuiswedstrijd, maar het parcours is niet echt een kolfje naar haar hand. Zeker niet wanneer het zoals zaterdag droog en zonnig is, terwijl de wind vooral stil is. Toch deed Janneke nog lang mee met de besten. “Maar ik zat eigenlijk op het verkeerde moment van achteren, omdat Chloe een fietswissel deed na de keien”, vertelt ze.

Die fietswissel was een bewuste. Met meer lucht in de banden kon de finale, waarin geen keienstroken meer zaten, beter gereden worden. “Juist toen ging het op de kant. Gelukkig lukte het me om Chloe naar voren te brengen, maar vervolgens kwam ik zelf wel in een groepje van tien achtervolgers terecht. Net voor de passage van de VAM Berg kwam ik terug en dat kostte te veel energie. Zo kon ik op de laatste beklimming van de VAM Berg net niet mee met de eerste vijftien rensters. Ik begon ook te ver van achteren aan die klim.”

Hosking zat wel mee en zij speelde nog een rol in de finale. Vier rensters reden echter weg en streden om de zege, waarbij wereldkampioene Amalie Dideriksen de winst naar zich toe trok. “Ik baalde wel even dat ik niet mee zat. Op de keien ging het namelijk echt top en zat ik steeds goed van voren, ook al voelden de benen niet heel goed aan. Op naar morgen dus. Wie weet wat er dan nog in het vat zit in de andere thuiswedstrijd, de Drentse Acht van Westerveld.”

Foto: Sportfoto.nl