Gehoopt op meer in GP de Plouay

Nadat ze zelf nog in de aanval was in de finale van de koers, is Janneke zaterdag als veertiende gefinisht in de GP de Plouay. Een mooie overwinning, maar niet dat waar ze op gehoopt had in de wedstrijd waarin Lizzie Deignan samen met Pauline Ferrand-Prevot vooruit bleef. “Ik voelde me vandaag erg sterk en had denk met Lizzie en Pauline mee kunnen gaan”, aldus Janneke. “Het plan van de ploeg was echter om in de finale voor Chloe te werken. Helaas pakte dat ditmaal niet goed uit.”

Maar waar Hosking in de laatste kilometer juist wat tijd verloor, werd het dus geen sprint om de zege, maar bleef een duo vooruit. In aanloop naar de slotkilometers was het plan van het team wel het aanvallen. “En zo reed ik ook nog vooruit met Hannah Barnes, waar ik naartoe ben gereden. Maar buiten mij kon er helaas weinig aangevallen worden. Anna had last van haar knie en stopte na een ronde, Carlee had niet haar dag en Soraya is hard gevallen. Dan dunt de ploeg aardig uit.”

En waar de sprintster van het team dus niet om de zege kon rijden, vond Janneke zich als enige van het team in de eerste groep terug. “Toen ik zelf nog moest sprinten had ik het gevoel dat dat beter ging dan de veertiende plaats die eruit kwam. Daar koop je niets voor. Dat is balen, want ik had echt het gevoel dat ik beter kan dan dit. En ik zou zo graag eens een echt mooie uitslag in een wedstrijd als deze halen.”

Komende dinsdag begint Janneke aan haar volgende wedstrijd. Dan start de Boels Ladies Tour met een proloog in Wageningen.

Foto: Sportfoto.nl