Genoten van La Course ondanks lastige tweede dag

Er viel voor Janneke zaterdag weinig eer te behalen in de tweede en tevens laatste etappe van La Course. Dat was een achtervolgingsrit, waarin de beste negentien rensters van afgelopen donderdag op basis van de tijdverschillen op de Izoard van start gingen. Daardoor vertrok Annemiek van Vleuten ruim drie en een halve minuut eerder dan Janneke, maar ook al ruim veertig seconden eerder dan haar eerste achtervolgster, Lizzie Deignan. Tegen de Nederlands kampioene tijdrijden was vervolgens niemand opgewassen. Janneke finishte als zestiende.

Janneke moest een achterstand van ruim twintig seconden goed maken op drie rensters voor haar. “Maar dat was eigenlijk al niet te doen”, vertelt ze. “Die anderen gingen direct al werken met zijn drieën. Ik heb alles gegeven de eerste acht kilometer om bij hen te komen, maar met de wind ook nog tegen was dat onmogelijk. Achter mij vormden ze juist ook een groepje, waardoor zij vervolgens wel bij mij wisten te komen.” In dat groepje kwam Janneke vervolgens ook bij de finish, waarna ze zich niet meer in de sprint in het stadion van Marseille mengde.

Al met al kijkt Janneke toch zeker met een fijn gevoel terug. “Die finish op de Izoard was heel mooi. In etappekoersen finishen we eigenlijk altijd bergaf en ik vond het erg leuk om nu wel eens op een klim te finishen. Dat vond ik sowieso al mooi. En daarnaast was het ook super om de sfeer van de Tour mee te maken. De wedstrijd van vandaag vond ik er niet echt toe doen, maar ik was überhaupt nog nooit in de Tour geweest en ben vanochtend nog wel een rondje relaxed gaan verkennen, wat wel geweldig was met al die mensen langs het parcours. Het was mooi om dit een keer mee te maken.”