Goed gevoel en mooie uitslag in Le Samyn

Lek rijden op een cruciaal moment in de wedstrijd, juist op het moment dat het peloton op een lang lint wordt getrokken en uiteen gereden wordt, daardoor de uiteindelijke kopgroep missen en toch nog in de top tien finishen. Kan dat? Jazeker! Janneke bewees het woensdag in de Belgische wedstrijd Les Samyn des Dames. Vijf rensters wisten daar halverwege de koers weg te rijden en vooruit te blijven, waarbij de Spaanse Sheyla Gutierrez won. Achter hen kon Janneke ondanks pech nog meedoen om de ereplaatsen, waarbij ze er nog een knappe negende plaats uitsleepte.

“Het ging vandaag ook erg gemakkelijk”, refereert Janneke naar haar gevoel. “Maar helaas kreeg ik precies op het verkeerde moment pech. Toen reed die kopgroep weg. Gelukkig wel met iemand van ons erbij, want Romy Kasper zat in die groep. Ik zat vervolgens nog even in een groep van tien rensters met daarbij onder meer Ellen van Dijk en Jolien D’hoore, maar daarin hoefde ik niet te rijden met Romy voor me en dat gold voor meer, waardoor de samenwerking niet echt op gang kwam.”

Uiteindelijk nam de kopgroep een voorsprong van zo’n drie minuten en was duidelijk dat zij vooruit bleven. Dus werd de finale voor de grote groep daarachter weer een koers op zich. “Er zat een klimmetje in de omloop en daar werd om en om gedemarreerd. Ik wist dat ik Ellen in de gaten moest houden. Toen zij met Barnes en Jasinska ging, ben ik meegegaan. Toen moesten we nog acht kilometer, met één kasseienstrook. Het is mooi dat ik er zo nog een leuke uitslag uit weet te halen.”

Op naar Strade Bianche
Een resultaat dat ook wat meer recht doet aan hoe Janneke zich voelt, zo blijkt wel. “De benen voelen gewoon goed. Dat was afgelopen weekend ook wel zo. Maar soms heb je wat pech. Als het geluk wat meer aan mijn zijde zit denk ik dat er vast nog wat moois uit kan komen. Komende zaterdag rijden we de Strade Bianche. Voor mij wordt dat een debuut in die koers, maar ik denk dat het parcours mij ligt. Ik zou er erg blij mee zijn als ik daar top tien kan rijden. En klopt alles, dan denk ik dat dat zou moeten kunnen.”