Goede benen na fijn trainingskamp met KNWU

Terug van het trainingskamp in Italië, is Janneke donderdag vijfde geworden in de Ronde van Lekkerkerk. Die was sterk bezet, met vrijwel alle Nederlandse toprensters aanwezig en ook een aantal buitenlandse toppers, waaronder wereldkampioene Amalie Dideriksen. Het was voor Janneke een mooie afsluiting na tien dagen trainen. “Ik ben echt blij met hoe mijn benen waren”, kijkt ze terug. “En dat na een heel mooi trainingskamp. Ik ben heel blij dat ik van de KNWU en bondscoach Thorwald Veneberg de kans heb gekregen om mee te gaan.”

In Lekkerkerk reed Amy Pieters solo naar de winst. Achter hen werd gesprint om plek twee, waarbij Janneke alleen Marianne Vos, Dideriksen en Chantal Blaak voor moest laten gaan. “Zelf heb ik het vaak geprobeerd, maar sprinten tegen meiden als Marianne en Amalie is wel erg lastig. Het is sowieso ook wat lastig als eenling, waar Boels en WM3 meerdere rensters in de kopgroep hadden. Daarom was er ook niet echt een goede samenwerking op het moment dat Amy en Jeanne Korevaar namens die teams vooruit reden.”

Mooie ervaring
Maar met een vijfde plaats kon Janneke tevreden zijn. Ze merkte bovenal dat ondanks tien dagen bikkelen in Toscane, de benen goed waren. “Het was hard trainen in Toscane. Dat ik er zo uitkom, geeft een fijn gevoel. Voor mij was het trainingskamp een ervaring op zich, om samen met zulke toppers te trainen en te kijken hoe zij hun sport bleven, trainen, eten, rusten en meer. De omgeving om te trainen was ook ideaal, met bergen en ook relatief vlakke ritten. Daarbij was het hotel, waar de KNWU al jaren komt, super. Alles was goed geregeld qua eten en het was heerlijk rustig.”