Hectische week in Women’s Tour

Met het trainingskamp in Kühtai achter de rug, reed Janneke afgelopen week haar eerste wedstrijd weer. In Engeland nam ze van woensdag tot en met zondag deel aan de Women’s Tour, een World Tour wedstrijd. “Daar heb ik vooral voor onze sprinters gewerkt”, vertelt Janneke. “De koers bleek dit jaar toch vooral voor hen geschikt, zo valt ook wel aan de uitslagen te zien.” Tot een overwinning van het team kwam het niet, hoewel Marta Bastianelli met een tweede plek wel dichtbij was in de eerste rit.

Voor Janneke zelf was vooral ook belangrijk dat ze weer wat wedstrijdkilometers maakte. “Mijn benen waren niet super, maar dat was ook wel te verwachten na de periode die ik heb gehad. Gelukkig gaat het met mijn hoofd weer beter. Maar het was hier wel opletten, want het was een hectische wedstrijd en er waren veel valpartijen.”

Janneke’s eerstvolgende wedstrijd zal het Nederlands kampioenschap zijn op zaterdag 30 juni. “Daarna hoop ik ook de Giro Rosa te rijden. Deze week maakt het team de selectie voor die koers bekend.”

Foto: Sportfoto.nl