In de aanval tijdens Omloop van het Hageland

Waar ze zaterdag nog met veel pech af te rekenen had, heeft Janneke zondag in de Omloop van het Hageland wel meer van zichzelf kunnen tonen. Dat daar ditmaal voor haar ook weinig succes te behalen was, ligt vooral ook aan de wedstrijd zelf. De Belgische koers loopt vaak uit op een massasprint en dat was ditmaal niet anders. Nadat Janneke in het midden van de wedstrijd met zes medevluchters nog een maximale voorsprong van zo’n driekwart minuut op wist te bouwen, sprintte haar ploeggenote Chloe Hosking naar de tweede plaats.

Even had Janneke de hoop dat ze in een kopgroep zat die vooruit zou kunnen blijven. “Na de kasseien reden vijf rensters vooruit”, vertelt ze. “Daar ben ik vervolgens met Amanda Spratt van Orica-Scott naartoe gereden. Toen had ik wel het idee dat dit wel eens de beslissende kopgroep kon zijn, omdat de meeste grote ploegen van voren vertegenwoordigd waren. Maar helaas reed Bigla het dicht.”

Het werd dus toch een sprint en daarin was Hosking de vooruitgeschoven vrouw namens Alé-Cipollini. Zij moest uiteindelijk alleen de Belgische Jolien D’hoore voor laten gaan. Geen winst voor de ploeg dus, maar Janneke kon toch met een tevreden gevoel terugkijken. “We hebben flink gewerkt voor Chloe en ik heb haar op de belangrijke momenten goed uit de wind kunnen houden. Dat betaalde zich wel uit met een podiumplaats. Ik had eigenlijk niet echt top benen, maar ben super tevreden over de koers.”

Foto: Sportfoto.nl