Kilometers maken in Spanje en op naar NK marathon

En zo zijn we plots een aantal weken verder en heb ik er alweer heel wat kilometers op de fiets opzitten. Het is even terug dat ik een update plaatste. Tijd dus om even terug te kijken. Ik heb de afgelopen tijd namelijk zeker niet stil gezeten. Zo zat ik de afgelopen tien dagen in Calpe voor een trainingskamp op de fiets. Mijn ploeg Ale-Cipollini was daar een week eerder al op trainingskamp, maar toen kon ik niet mee in verband met mijn deelname aan de World Cup wedstrijden in Calgary en Salt Lake City.

Vanwege het weer in Nederland is het lastig om er lange duurritten te maken. Dat is dan ook de reden dat veel ploegen naar de Costa Blanca (Calpe) gaan. Hier is het weer altijd goed en je kunt hier altijd perfect trainen. Of je nu de heuvels in wilt of vlak wilt trainen. Het was voor mij overigens wel wennen, want ik ben niet eerder helemaal alleen op kamp geweest. Gelukkig heb ik iedere dag nog een leuke groep gehad om mee te trainen. De eerste dagen reed ik met Landa en Barbero van Movistar en de dagen erna heb ik getraind met een groep continentale Belgische renners.

Nu is het tijd om weer terug te gaan naar Nederland en bind ik de schaatsen opnieuw onder. Want na de kerstdagen en oudjaarsdag, mag ik op nieuwjaarsdag direct aan de bak. Dan rijden we namelijk de NK marathon, om 16.00 uur in Utrecht.

Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen toe en ook alvast een fantastisch 2018!

Janneke