Laat het seizoen maar beginnen!

Als je in voorbereiding op een seizoen bent, kan het seizoen op een gegeven moment niet snel genoeg beginnen. Dat is voor mij ditmaal niet anders. Zaterdag staat de Omloop Het Nieuwsblad op ons programma, mijn eerste koers van het seizoen, en ik sta toch wel te popelen om daar te starten. Niet dat ik er echt met ambitie aan de start sta, maar het is toch wel heel fijn om dat te doen waar je het ook voor doet; wedstrijden rijden.

Zoals ik al zei, de Omloop Het Nieuwsblad is niet echt een doel voor mij. Althans, niet als het gaat om een goed eigen resultaat neer te zetten. Mijn doelen liggen daarin wat later. De Strade Bianche is wat dat betreft mijn eerste echte doel. Voor die koers rijd ik ook nog de Omloop van het Hageland en Le Samyn des Dames. Ik houd ervan om koersen te rijden, want daar word ik ook beter van, dus het is ideaal om er alvast een aantal te kunnen rijden. Daarbij is Het Nieuwsblad ook wel echt een koers voor Chloe, dus daar hebben we ook een mooie kanshebster mee in de ploeg.

Hoe dan ook kijk ik ernaar uit om zaterdag te starten, hoewel het ook een lastige dag zal worden. Het is toch altijd een erg nerveuse wedstrijd. Daar houd ik niet heel erg van. Iedereen moet weer wennen aan het peloton en daarnaast wil iedereen zich laten zien met het oog op de eigen ploeg en de koersen die komen gaan. Op sommige punten is het ook nog eens heel belangrijk dat je vooraan rijdt, dus het kan nog wel eens heel spannend gaan worden.

Als het gaat om dit nieuwe seizoen, wil ik heel graag de lijn doortrekken die ik in 2017 heb ingezet. Ik heb in het afgelopen jaar mooie dingen laten zien, maar ook veel pech gehad. Als die pech er niet is en ik de vorm van vorig jaar heb en fit ben, ben ik er van overtuigd dat er nog betere resultaten uit kunnen komen. Daar ga ik dit jaar dan ook zeker voor.

Mijn focus ligt op de eendaagse wedstrijden. Daar ligt mijn kracht ook, maar ik zal daarnaast in de andere koersen ook veel voor de ploeg moeten doen, omdat we met de sprinters etappes kunnen winnen. Dat vind ik ook leuk om te doen en daar heb ik zeker geen problemen mee, maar het zorgt er automatisch wel voor dat je je dan ook niet gauw in de strijd om een goed klassement kunt mengen.

De klassiekers zijn dus absoluut een doel en de Strade Bianche een heel mooie eerste. Vorig jaar werd ik er dertiende, maar moest ik door materiaalpech wel twee keer van fiets wisselen op een heel slecht moment. Dat parcours ligt me en ik voelde me er sterk. Daar wil ik dit jaar dus ook graag kijken wat er nog meer in zit. Het is de eerste koers waar ik echt goed wil zijn. Net als ik dat bijvoorbeeld in de Ronde van Vlaanderen wil zijn, maar eigenlijk hoop ik in alle voorjaarsklassiekers mee te kunnen doen met de besten.

Janneke