Leegloper speelt vervelende rol in tijdrit

Hoewel ze meerdere mooie uitslagen heeft neergezet, heeft het Janneke lang niet altijd meegezeten dit seizoen. Helaas bleek donderdag weer zo’n moment. In de individuele tijdrit over 16,9 kilometer wilde ze zich graag tonen, maar een leeglopende band gooide roet in het eten. “Dat heb ik weer”, zuchtte Janneke na afloop. “Ik had echt verwacht hier een goede tijd neer te kunnen zetten, want ik voelde me gewoon echt goed vandaag.”

Maar de vorm bleek niet doorslaggevend. “Onderweg voelde het niet goed en toen dacht ik dat ik moe zou zijn, aangezien ik toch best wat wedstrijden heb gereden dit seizoen. Maar toen ik vervolgens een bocht door reed vernam ik dat ik een leegloper had. Wisselen had ook niet veel zin, want dan verlies je ook mega veel tijd, dus ik ben maar gewoon zo hard mogelijk doorgereden.” Uiteindelijk finishte Janneke als 41e, op ruim twee minuten van winnares Annemiek van Vleuten.

Vrijdag wacht de vierde etappe in de Boels Ladies Tour. Dat is een rit van Gennep naar Weert. Na 121,4 kilometer is de kans op een massasprint dan groot.