Met de KNWU selectie een goede basis leggen

Schaatsend begon ik aan 2020, met op 1 januari het NK marathon in Enschede. Daar deed ik nog een poging om de titel te pakken, maar een lange solo aanval slaagde helaas niet in de finale wedstrijd. Na het weekend erna ook nog de marathon in Heerenveen te hebben geschaatst, zijn de schaatsen weer even de kast ingegaan en heb ik ze verruilt voor de fiets. Ik heb er nu net een geslaagd trainingskamp van tien dagen opzitten met de KNWU selectie. Met in totaal elf meiden waren we op Gran Canaria, een mooie groep.

Voor mij was het weer even de vraag hoe het fysiek zou gaan en ik ben blij om te kunnen vertellen dat ik goed heb kunnen trainen. Dat kwam ook deels door het mooie weer, maar het gaat ook iets beter met mijn rug. Helemaal in orde is het nog niet, maar gelukkig was er een goede verzorger met ons mee, waardoor ik om de dag goed behandeld kon worden. Dat heeft me goed gedaan. Ik heb nu ook wat intensiever kunnen trainen dan tijdens het kamp hiervoor.

We hebben al met al een mooi trainingskamp gehad, met dank aan de KNWU. Het was goed geregeld en we hadden een leuke groep met verschillende types rensters. Daarbij zaten we in een aantal appartementen, waarbij in ieder appartement drie of vier rensters zaten. We zijn een aantal keren uit eten gegaan, maar vaak was het ook zo dat één appartement kookte voor de anderen. Ik vind het natuurlijk sowieso al leuk om te koken en zo samen was het ook wel gezellig. Dat is toch ook een beetje een vorm van teambuilding.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ik heb zoals ik al zei een goed kamp gedraaid, met leuke meiden en ik heb daarbij elke dag goed kunnen trainen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen schema en een eigen trainer waarmee ze werken. Daardoor is het dus soms ook wel een beetje ieder voor zich, maar iedere dag maakte bondscoach Loes Gunnewijk de ronde die we zouden rijden. Die deden we dan en op een klim kon iedereen zijn eigen ding doen. Wilde je langer doorrijden, dan kon dat vervolgens natuurlijk ook.

Inmiddels ben ik weer in Nederland. Daar blijf ik nu ‘eindelijk’ even een paar weken. Tot en met 7 februari ben ik thuis. Vervolgens vlieg ik naar Girona, waar ik vijf dagen zelf train, voor we van 13 tot en met 17 februari een kort trainingskamp hebben met Mitchelton-Scott. Daar gaan we onder meer het nieuwe materiaal voor het nieuwe seizoen testen, want we gaan dit jaar op schijfremmen rijden. Mijn eerste wedstrijd zal de Omloop Het Nieuwsblad zijn en daarna de Strade Bianche. Ik kijk er naar uit om weer te beginnen.

Janneke