Nieuws

Goede start in Omloop Het Nieuwsblad

Met een dertiende plaats in de Omloop Het Nieuwsblad is Janneke haar wielerseizoen zaterdag goed begonnen. De wedstrijd eindigde echter niet op een manier waarop ze had gehoord. Het werd namelijk een massasprint met ruim veertig rensters. Daarbij trok de Deense Christina Siggaard verrassend de zege naar zich toe. “Met het oog op de de koersen die voor mij belangrijk zijn is dit een mooi begin”, concludeerde Janneke. “De vorm is goed en daarvan was deze koers een lekkere bevestiging. Ik had alleen gehoopt op een ander soort wedstrijd.”

(meer…)

Laat het seizoen maar beginnen!

Als je in voorbereiding op een seizoen bent, kan het seizoen op een gegeven moment niet snel genoeg beginnen. Dat is voor mij ditmaal niet anders. Zaterdag staat de Omloop Het Nieuwsblad op ons programma, mijn eerste koers van het seizoen, en ik sta toch wel te popelen om daar te starten. Niet dat ik er echt met ambitie aan de start sta, maar het is toch wel heel fijn om dat te doen waar je het ook voor doet; wedstrijden rijden.

(meer…)

Van trainen in de zon naar natuurijs

Daar zit ik weer in het vliegtuig, net als toen ik mijn vorige blog schreef. Toen ging ik van de kou naar het warmere Spanje. Ditmaal is het de omgekeerde weg. Na een trainingskamp van een kleine twee weken in Calpe, keer ik met een tevreden gevoel terug naar huis. Ik heb gedaan wat ik moest doen en heb het gevoel dat ik er op dit moment goed voorsta. Wat mij betreft mag het klassieke wielerseizoen beginnen!

(meer…)

Portugal, Groningen, Spanje

Een wereldreis is het niet, maar het zal sommige mensen toch wel opvallen. De afgelopen weken zat ik in Portugal, dit weekend schaatste ik in Groningen en nu ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig naar Spanje. Daar ga ik twee weken in Calpe trainen. Dat is mijn laatste trainingsblok in het buitenland, in aanloop naar het wielerseizoen. Mijn eerste wedstrijd zal op 24 februari de Omloop Het Nieuwsblad zijn.

(meer…)

Slecht ijs gooit roet in het eten bij NK marathon

Tot in de allerlaatste bocht deed ze mee om de titel, maar uiteindelijk is het NK marathon voor Janneke uitgelopen op een teleurstelling. Op nieuwjaarsdag kwam ze op de Vechtsebanen in Utrecht in de allerlaatste bocht ten val, nadat ze door kramp in haar voet niet meer op die voet kon staan. Die kramp kwam er juist door twee tikken op haar schaats in de slotronde, in combinatie met problemen met haar schaats door slecht ijs. “Erg jammer, want ik voelde me goed. Positief is dat ik blij kan zijn met de vorm. Ik heb weinig geschaatst de laatste weken, maar pak het weer goed op.”

(meer…)

Kilometers maken in Spanje en op naar NK marathon

En zo zijn we plots een aantal weken verder en heb ik er alweer heel wat kilometers op de fiets opzitten. Het is even terug dat ik een update plaatste. Tijd dus om even terug te kijken. Ik heb de afgelopen tijd namelijk zeker niet stil gezeten. Zo zat ik de afgelopen tien dagen in Calpe voor een trainingskamp op de fiets. Mijn ploeg Ale-Cipollini was daar een week eerder al op trainingskamp, maar toen kon ik niet mee in verband met mijn deelname aan de World Cup wedstrijden in Calgary en Salt Lake City.

(meer…)

Teleurstelling over missen finale in Calgary

In Calgary wordt zondagavond, Nederlandse tijd, de finale van de daar gehouden mass start tijdens de World Cup gehouden. Dat zal helaas zonder Janneke gebeuren. Ze bleef zaterdag steken in de halve finale. “Ik heb gisteren gegokt en verloren”, kijkt Janneke terug. Het was voor haar erg wennen aan de hoogte, met een jetlag en het tijdverschil. “In de wedstrijd demarreerde ik, maar ik werd teruggepakt en daardoor kwam ik tekort in de sprint.”

(meer…)

Presentatie Ale-Cipollini in Italië en winst mass-start competitie

Het afgelopen weekend was best een bijzondere. Want hoe vaak komt het voor dat je een Nederlandse schaatscompetitie wint, terwijl je op dat moment zelf in Italië zit? Dat gebeurde mij namelijk wel. Ik won het eindklassement van de Nederlandse mass start competitie, die bestond uit drie wedstrijden, zonder dat ik zaterdag in Haarlem deelnam aan de laatste wedstrijd. Helaas kon ik daar niet bij zijn. Dat had echter ook weer een mooie reden. In Italië werd onze wielerploeg Ale-Cipollini met het oog op het seizoen van 2018 gepresenteerd.

(meer…)

Winst in Utrecht uren na flinke strijd in Heerenveen

Twee wedstrijden rijden, in twee verschillende steden en de tweede dan ook nog winnen. Het is Janneke zaterdag gelukt! In Thialf ging ze om 16.45 uur van start in de World Cup mass start, waar ze flink werk deed voor Irene Schouten. Ruim twee en een half uur later klonk opnieuw een startschot. Ditmaal in de vierde wedstrijd van de KPN Marathon Cup, die in Utrecht werd verreden. En daar ging Janneke met de winst aan de haal. Ze was in de sprint de snelste uit een kopgroep van veertien vrouwen.

(meer…)

Geen resultaat na gooi en smijtwerk in Thialf

Het kan niet iedere wedstrijd feest zijn. Dat bleek zaterdagavond wel in Thialf, waar Janneke de derde wedstrijd om de KPN Marathon Cup reed. Na heel wat geduw en getrek kwam ze in de slotronden niet meer in het stuk voor. “Helaas geen resultaat, maar ik ben blij met de vorm”, haalt ze toch wat positiefs uit de wedstrijd. “Ik heb nieuwe ijzers getest en die bevielen super. Als team hebben we ook geprobeerd om de wedstrijd hard te maken, maar helaas had dat weinig effect en werd het een massasprint.”

(meer…)