NK blijkt vooral een goede training

Ze eindigde uiteindelijk in de tweede groep, maar ondanks het gebrek aan een mooie uitslag, kon Janneke zaterdag terugkijken op een geslaagd NK. In Ede miste ze in de finale net de eerste groep van dertien rensters die gingen sprinten om de winst. “Ik verwachtte hier ook niet direct voor de winst te rijden, maar ben blij dat de vorm goed is”, vertelt Janneke. “Ik ben naar Italië geweest. Dat was top, maar vraagt wel energie. Hier lag totaal niet mijn piek, maar als je er dan bent wil je toch graag met de groep mee.”

Vooraf was er toch wat angst voor het parcours. “Bij de belofte mannen waren best wel wat valpartijen, zo vertelden de beloften. Ik had het parcours nog niet echt gezien, dus ik was wel een beetje angstig. Maar over het algemeen viel het mee en hebben wij als vrouwen het onderling goed aangegeven. Daar was ik wel blij mee. Dat was mijn grootste doel van vandaag. Gewoon meerijden en kilometers maken. Dat ging hartstikke goed.”

Zelf hoopte Janneke nog wel wat te kunnen uitrichten in de koers. “Ik heb het in het begin een paar keer geprobeerd en heb de hele tijd van voren gezeten, tot ik na een uur of twee koers materiaalpech kreeg. Dat was wel een beetje balen. Dat was echt een rot moment. Op dat moment was het net koers en was het flink werken om terug te komen. Heel veel meiden waren gelost en dan gaan ze barrage maken met de auto’s, waardoor je niet zomaar even terug kunt rijden.”

‘Op naar de Giro Rosa’
Janneke kwam er echter weer bij en sprong ook mee toen Annemiek van Vleuten in de finale doortrok en de definitieve kopgroep forceerde. “Toen die groep wegreed zat ik wel goed van voren, maar op de één of andere manier redde ik het net niet. Al met al ben ik echter wel blij met hoe het vandaag ging. Dat pech moment was gewoon even shit en heeft me wel krachten gekost. Maar zoals gezegd ben ik blij met de vorm. Op naar de Giro Rosa!”

Foto: Sportfoto.nl