Ook in 2021 bij Mitchelton-Scott

Vandaag heeft mijn team Mitchelton-Scott bekend gemaakt dat ik mijn contract verlengd heb en ook in 2021 voor ze zal rijden. Dat is nieuws dat ik graag met jullie wil delen. Ik ben er namelijk erg blij mee. In de afgelopen jaren heb ik, na meerdere pechgevallen wel eens aangegeven te denken aan stoppen. Bij dit team merk ik echter dat ik nog altijd ontzettend veel plezier heb in het fietsen en dat is zeker ook aan hen te denken. Ik ben dan ook heel blij dat dat gevoel ook wederzijds is.

Hoewel dit seizoen natuurlijk verre van normaal verloopt en ik helaas ook nog met blessureleed te maken heb gehad, is het heel fijn om te merken dat ik vertrouwen krijg van het team. In dit eerste seizoen bij de ploeg heb ik mijn ploeggenotes nog helemaal niet zo vaak ‘in real life’ kunnen zien als dat normaal het geval zou kunnen zijn. Hetzelfde geldt voor de begeleiding. Ondanks dat heb ik me echter vanaf het eerste moment thuis gevoeld en er is vanuit de ploeg ook heel veel aan gedaan om ons in de coronatijd betrokken te houden en te helpen.

In 2021 gaat er wel wat veranderen in de ploeg, omdat onze kopvrouw Annemiek van Vleuten vertrekt. We hebben in de afgelopen weken echter ook kunnen zien dat andere rensters opstaan. Zo pakte Grace Brown bijvoorbeeld een heel mooie overwinning in de Brabantse Pijl, na al een knappe tweede plaats in Gent-Wevelgem. Ook Amanda Spratt laat zich al jaren nadrukkelijk zien en daarnaast denk ik dat we, met ook nog nieuwe versterkingen erbij, een heel mooi team hebben in 2021. Niet alleen een team waarmee we kunnen scoren, maar ook een team waarin de sfeer heel goed is. Ik kijk er dan ook echt naar uit om ook volgend seizoen met hen de weg op te gaan.

Janneke