Steeds dichter richting goede vorm

Na haar eerste koers weer in de benen te hebben, Veenendaal-Veenendaal, is Janneke afgelopen week verder gegaan met haar programma. Daarbij reed ze afgelopen zaterdag de World Tour klassieker GP de Plouay en inmiddels heeft ze er ook twee dagen opzitten in de Boels Ladies Tour. In Frankrijk zat Janneke al goed mee en in de Nederlandse etappekoers begon ze met een nette proloog, waarna ze woensdag ook goed mee kon komen. “Ik voel me een stuk fitter”, aldus Janneke. “Het gaat ook steeds beter.”

In de GP de Plouay koos Janneke al voor de aanval. “Ik dacht, je weet het nooit. Misschien was ik daar wel met een groepje weggekomen. Helaas lukte dat niet. Dat ik daarna ook voor ploeggenote Soraya Paladin heb gewerkt, zorgde er wel voor dat ik op de slotklim niet meer mee kon en ik in de tweede groep finishte. Maar ik was blij dat het in mijn tweede koers al zo goed ging. Vooral omdat ik helemaal niet veel pijn had. De conditie is er dus wel en de lengte van de koersen is geen probleem. Ik mis wat wedstrijdhardheid en als je dan zoveel gedaan hebt in koers, lukt het in de finale gewoon niet.”

Die wedstrijdhardheid doet Janneke nu verder op in de Boels Ladies Tour. Daarbij was de etappe van woensdag, met start en finish in Nijmegen en liefst zeven passage over onder meer de Oude Holleweg, direct een heel pittige. “Ik moest er net als in Veenendaal wel een beetje inkomen, maar het ging goed. Toen ze na enkele passages een keer echt hard doortrokken, zat ik er mooi bij. Helaas bleven ze daarna niet rijden en kwam het van achteren weer terug.”

Ontbrekende koersdagen
Maar Janneke merkte dus opnieuw dat ze beter gaat rijden. “In de finale merk ik wel dat ik nog iets tekort kom, maar dat is op dit moment denk ik niet erg. Dat zijn de koersdagen die ontbreken en die rijd ik nu om zo weer beter te worden. Daarom is het ook goed om zo’n etappekoers te rijden. In de finale is het duwen en trekken, en daar was ik ook alleen, dan is het nu niet het moment om echt risico’s te nemen.” De Boels Ladies Tour duurt nog tot en met zondag.

Foto: Sportfoto.nl