Verschil blijkt niet te maken in Ronde van Drenthe

Het was zondag niet de dag van Janneke in de Ronde van Drenthe. Haar ploeggenotes reden nog wel naar de plaatsen drie en vier, maar dat was slechts een kleine pleister op de wonde. “Het was een rot wedstrijd”, aldus Janneke. “Het was gewoon te gemakkelijk. Er werd niet gereden. Op een gegeven moment reden we zelfs maar 23 kilometer per uur. Dan is de wedstrijd gewoon te mat om op een parcours als dit een verschil te maken.”

Dat verschil kwam er niet en dus werd er gesprint om de zege, waarbij Amy Pieters namens Boels-Dolmans de winst pakte. “Zelf was ik nog weg met een groepje, maar daarin mocht ik niet meedraaien, omdat Chloe er niet bij zat. En helaas gingen in de finale de twee slechten stroken eruit, omdat die onbegaanbaar bleken. Dat kreeg ik eerst niet goed mee en ik ben het ook nog maar even gaan vragen bij de ploegleider. Het is jammer dat ze geschrapt werden, maar veiligheid gaat boven alles. Als het niet gaat, gaat het niet.”

Het werd dus een sprint om de winst en daarin konden Hosking en Bastianelli namens Ale-Cipollini nog meedoen om de prijzen. “In aanloop naar die sprint heb ik gedaan wat ik moest doen. Ik heb zelfs de sprint nog aangetrokken tot twee kilometer voor de streep. Maar ik had toch liever gezien dat we de koers eerder hard hadden gemaakt. Dan had ik misschien ook nog wat meer punten kunnen halen en wellicht de leiderstrui in de World Tour kunnen veroveren.”