Werken aan de vorm in Thônes

Bonjour! Ik ben vorige week in Frankrijk neergestreken. In Thônes om precies te zijn. Voor een trainingskamp van twee weken. Het was de bedoeling om daarin de laatste puntjes op de i te zetten met het oog op de herstart van het seizoen. Het loopt even anders. Die herstart ga ik naar verwachting wel halen, met op 23 juli de eerste geplande koers. De vorm die ik hoopte te hebben zal er echter nog niet zijn, nadat ik bij een val ruim drie weken geleden een scheurtje in mijn bovenbeenspier opliep.

Dat was dus slecht nieuws. Maar er is ook goed nieuws. Het gaat gelukkig al een stuk beter dan ik had verwacht. Toen we hier met de auto naartoe reisden, was ik net van mijn krukken af. De eerste dag had ik nog wel wat last van het lopen, maar nu gaat dat ook al een week goed, sinds we hier zijn. Eigenlijk heb ik helemaal geen klachten meer en ik kan dus ook goed trainen. Hier kun je klimmen, maar ik had dit gebied ook uitgekozen omdat ik hier ook vlak kan rijden als dat nodig is.

Wat is er nu precies gebeurd? Ik ben ten val gekomen tijdens een training op de mountainbike. Een lullige val, maar dus wel met een scheurtje als gevolg. Gelukkig bleek hij niet doorgescheurd, want dan was ik een stuk verder van huis geweest. Drie keer per week ben ik daarna door de fysiotherapeut behandeld en ik mocht rustig gaan opbouwen op de Tacx. Vervolgens moest ik nog wel op de fiets gezet worden toen ik weer buiten mocht fietsen. Daarom heb ik nog even gewacht voordat ik naar het buitenland ging.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Nu kijk ik dus weer vooruit naar het koersen. Het is nog altijd de bedoeling dat de Emakumeen Naffaroako Klasikoa op 23 juli mijn eerste wedstrijd zal zijn, met een dag later de Clasica Femenina Navarra en op 26 juli Durango-Durango. Dan zal ik nog niet heel goed zijn, want ik heb nu natuurlijk amper nog intensief kunnen trainen. Ik wilde graag in goede vorm zijn in de Strade Bianche. Dat zal nu erg lastig zijn, al kunnen die drie Spaanse koersen er wel bij helpen. Het is daarom fijn om ze te kunnen rijden.

Naar de Strade Bianche kijk ik ook sowieso uit. Dat is toch wel mijn lievelingskoers, met een mooie omgeving, een mooie wedstrijd en het speelt ook mee dat ik er tot nu toe steeds goed reed. Daarbij is het überhaupt fijn om weer te kunnen koersen. Ook het NK zal daarbij in augustus speciaal worden, op en rond de VAM Berg in Drenthe. Als daar ook nog wind staat, gaat het zeker heel zwaar worden. Op een NK wordt er ook altijd op een andere manier gereden en dit jaar kunnen we met zijn drieën rijden. Iets dat ik de afgelopen jaren niet gehad heb.

Tussen de Strade Bianche en het NK zitten nog wel een kleine drie weken. In die periode ga ik waarschijnlijk nog op een trainingsstage, in het buitenland of Limburg. Vervolgens is de Giro Rosa ook zeker een hoofddoel van onze ploeg Mitchelton-Scott, waar ik graag goed wil zijn. En datzelfde geldt voor de Ardense drieluik. Het zijn allen mooie wedstrijd en, als alles doorgaat, is er dus nog een mooi programma te rijden dit jaar.

Janneke