Zesde plaats in loodzware Strade Bianche

Na haar overwinning van afgelopen dinsdag in Le Samyn des Dames, heeft Janneke zaterdag haar beste klassering tot nu toe neergezet in een World Tour wedstrijd. Ze finishte als zesde in de Strade Bianche, achter winnares Anna van der Breggen. De Italiaanse klassieker staat bekend om haar gravelwegen. Ditmaal kreeg dat echter nog een extra dimensie. Door de sneeuw- en regenval van de afgelopen dagen was het één grote modderpoel. Daarin hield Janneke goed stand in de groep met favorieten, die steeds verder uitdunde.

Het duurde na afloop een hele tijd voor Janneke weer wat kon. “Ik was helemaal onderkoeld”, laat ze vanuit Italië weten. “Op een gegeven moment leek het wat warmer en droger te worden, waarop ik mijn jack uit heb gedaan. Die gaf ik aan een mechanieker langs de kant en dat had ik niet moeten doen, want na een gravelstrook van negen en een halve kilometer kwam er veertig kilometer waarin vrijwel niets gebeurde. En ik kon dat jack dus ook niet terugkrijgen. Ik kreeg het ontzettend koud en zat echt te klappertanden op de fiets.”

Toch wist Janneke zich te herpakken. “Ik merkte wel dat ik wat angstig was op momenten en daardoor zat ik soms even iets te ver naar achteren. Jammer genoeg zat ik net niet goed genoeg van voren toen Anna en Elisa Longo Borghini gingen. Misschien gingen ze ook wel niets te hard, maar ik voelde me goed.”

Super blij met zesde plaats
Janneke kwam in groepje van zes rensters terecht. Zij achtervolgden op het duo aan kop, waarbij Van der Breggen al snel wegreed bij de Italiaanse. Janneke: “Dat was een mooi groepje, waarbij Mitchelton-Scott voornamelijk het werk deed. Op een gegeven moment ben ik zelf ook maar mee gaan werken, want ik wilde ook wel graag wegblijven. Dat lukt in ieder geval. Ik ben ook super blij met deze zesde plaats. Het omhoog rijden voelt ook gewoon gemakkelijk. Ik kan lekker meekomen.”

Foto: Sportfoto.nl