Aanval loont niet in Drentse Acht van Westerveld

Hoewel het voor haarzelf geen resultaat had, heeft Janneke zich vrijdag in de Drentse Acht van Westerveld aanvallend getoond. De koers eindigde echter in een massasprint. Daarin ging de winst naar de Amerikaanse Alexis Ryan en wist Janneke’s ploeggenote Chloe Hosking derde te worden. “Het was mijn taak en die van Marta Bastianelli om mee te springen en dat ging perfect”, kijkt Janneke terug op haar eigen rijden. “Nu hoop ik dat ik goed herstel met het oog op zondag. Maar ik moet ook eerlijk zijn dat dit niet de koersen voor mij zijn.”

In het begin van de wedstrijd had Janneke het nog wel even lastig. “Ik moest er echt even inkomen. Het was ook hectisch, met veel duw- en trekwerk en een valpartij. Het duurde dan ook even voor ik vooraan zat, maar toen we richting de eerste passage van de VAM-berg gingen zat ik perfect. Op een kilometer of vier voor de klim ben ik op kop gaan sleuten om de koers hard te maken en bij de eerste beklimming heb ik doorgetrokken.”

Janneke had graag gezien dat een kopgroep ontstond. “Ik hoopte dat er na de tweede passage van de VAM-berg een groepje over zou blijven. De wind stond echter verkeerd, dus dat had geen zin. Marta kwam nog wel weg met twee anderen. Dat was ideaal, maar helaas viel zij. Ik ben daarna ook een paar keer weggeweest, waarbij ik een tijdje vooruit reed met Amy Pieters en Lisa Klein.” Het peloton liet echter niet begaan.

Kruit verschoten
Een massasprint was op handen en daarin ging Ale-Cipollini voor Hosking. “Marta en ik zouden voor de aanval gaan. Ook heb ik Chloe nog veel naar voren gebracht, waarna mijn werk eigenlijk gedaan was. Het was jammer dat er op één kilometer van de finish een valpartij achter mij was, waarbij Chloe wel voor mij zat, maar de rest van het team helaas niet. Ik had mijn kruit al verschoten en kon niets meer voor haar betekenen. Gelukkig weet ze zichzelf ook goed te redden in zo’n sprint.”