Blij met nieuw contract bij Ale-Cipollini

Dit seizoen is er tot nu toe één waar ik, als ik er in zijn geheel naar kijk, niet anders dan tevreden over kan zijn. Ik heb een paar keer wat pech gekend en het zit ook wel een beetje in mij om die dingen dan zelf aan te stippen, streber dat ik ben. Maar als je kijkt naar de resultaten, dan is het gewoon duidelijk dat dit mijn beste wielerseizoen tot nu toe is. En daar ben ik ontzettend blij mee! En ook mijn team Ale-Cipollini is dat, zo bleek. Zij hebben mij een contractverlenging aangeboden voor 2018 en ik ben blij om jullie te kunnen vertellen dat ik die getekend heb.

Toen ik vorig jaar in oktober een contract tekende bij Ale-Cipollini, deed ik dat in de overtuiging dat ik op die manier de stappen kon zetten. Ik denk dat ik inderdaad stappen heb gezet, getuige ook mijn prestaties tot nu toe dit seizoen en mijn eerste selectie voor een internationaal kampioenschap, en ik ben er ook van overtuigd dat ik nog meer stappen kan zetten. Dat is dan ook het hoofddoel. Daarbij kijk ik vooral naar het sporttechnische aspect, waarbij ik met deze ploeg een heel goed programma kan rijden en ook de randvoorwaarden goed zijn.

Was dit dan een keus die ik direct gemaakt heb? Nee. En dat komt niet omdat ik niet dat goede gevoel had bij mijn Italiaanse team, maar juist omdat ik mij dit jaar gelukkig kon prijzen dat ik van meerdere teams een aanbieding kreeg voor volgend seizoen. Een luxepositie en dat is in de afgelopen jaren wel eens, of eigenlijk best vaak, heel anders geweest. Ik ben erg dankbaar dat ook zij het vertrouwen in mij hebben getoond. Alles afwegend en kijkend naar mijzelf en de ambities van Ale-Cipollini, denk ik dat ik daar op dit moment het beste op mijn plek zit.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Valt er ook nog wat te wensen? Zeker! Want meerdere aanbiedingen of niet en met een mooi contract op zak, is het wielrennen voor een vrouw op mijn niveau zeker geen vetpot. En dat hoeft ook niet. Ik hoef niet rijk te worden van het fietsen. Wat ik echter wel wil is écht alles uit mijn carrière halen wat erin zit en zoals gezegd zit er écht nog meer in, in mijn ogen. Maar om dat te behalen zijn er ook stapjes nodig als een hoogtestage, wat ik tot nu toe nog niet heb gedaan, en de begeleiding van een goede wielertrainer. Daar heb ik budget voor nodig dat er nu niet is en dat is ook waarom ik toch ook opzoek ben naar enkele privé sponsoren. Wat dat betreft mijn beroep op jullie als lezers; als je iemand weet of mij kunt helpen, dan houd ik mij van harte aanbevolen!

Om te besluiten; Ik ben zoals gezegd Ale-Cipollini erg dankbaar voor het gestelde vertrouwen, maar wil ook zeker alle andere mensen die mij op welke manier dan ook steunen niet vergeten. Bedankt! Ik ga de rest van dit seizoen proberen om mijzelf zoveel zo goed mogelijk te laten zien.

Janneke

Foto’s: Sportfoto.nl