Calpe, Kerst en dan weer het ijs op

Het jaar zit er bijna op en mijn laatste schaatswedstrijd van 2019 heb ik inmiddels al gereden. Na mijn deelname aan de marathons in Alkmaar en Utrecht ben ik weer naar Spanje gegaan. Daar heb ik de afgelopen acht dagen getraind. Ditmaal zijn mijn ouders met mij mee gekomen en hebben we via oud profwielrenster Christine Mos een appartement gehuurd. Het is momenteel gezellig druk in Calpe, want van zowel alle World Tour ploegen zijn hier wel mannen als vrouwen aan het trainen.

Heel wat ploegen zijn hier echt met het team naartoe gekomen, maar er zijn ook renners op eigen gelegenheid. Zo heb ik onder meer een keer met Danny en Boy van Poppel getraind. Het is fijn dat je soms kunt aansluiten bij andere renners, omdat dat het trainen toch wat leuker maakt. Dat is positief, maar helaas gaat het nog niet zo goed met mijn rug. Het slapen gaat gelukkig wel steeds beter en ik word hier goed behandeld door een osteopaat, zodat ik mijn trainingen hier goed kan uitvoeren. Ik hoop dat het nu steeds beter gaat.

Mijn trainingskamp zit er nog niet helemaal op. Ik vlieg op Kerstavond weer naar huis. Het is fijn om dan wat tijd door te kunnen brengen met familie en vrienden. Vervolgens sta ik op 1 januari direct weer op het ijs. Dan rijden we in Enschede namelijk het NK marathon. Ik rijd vervolgens op zaterdag 4 januari ook nog de marathon in Heerenveen. Op 7 januari vliegen we met de Nederlandse selectie vervolgens naar Gran Canaria, waar we tot en met 18 januari een trainingskamp hebben.

Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen toe en een goed 2020!

Janneke