Deventer beginpunt marathonseizoen

Een week gelden ging in Amsterdam het marathonseizoen van start. Ik was er nog niet bij. Vandaag ben ik dat wel, in Deventer. Daar rijd ik mijn eerste marathon van het seizoen. Want ja, ik ga ook deze winter weer schaatsen. Dat doe ik net als vorig jaar voor Team Speelman-Haak. Toch zal er wel wat anders zijn. Zo laat ik de mass start wedstrijden dit jaar bewust links liggen. Mijn focus ligt, zoals in de afgelopen jaren, op het wielrennen. De winter staat daar dus in dienst van.

Na mijn laatste wedstrijd op de fiets, heb ik even rust genomen. De eerste marathon kwam daarom ook wat te vroeg. Nu ga ik er dus aan beginnen en ik kijk er naar uit om weer te schaatsen. Het is natuurlijk niet voor niets dat ik daar iedere winter nog voor kies. Ik vind het gewoon ontzettend leuk. Dat is ditmaal niet anders.

Maar zoals gezegd; ik ga dus geen mass start wedstrijden rijden. Dat zou teveel van het goede zijn. Daarnaast zal ik met Team Speelman-Haak en mijn nieuwe wielerploeg Team Sunweb zorgvuldig naar mijn programma. Uiteindelijk staat alles in het teken van een goed wielerseizoen in 2019. Daarvoor zal ik deze winter ook meerdere keren op trainingskamp zijn. Natuurlijk blijf ik jullie via deze website op de hoogte houden van alles.

Janneke