Eerste dagen Giro Rosa bieden perspectief

Over de eerste etappe in de Giro Rosa, de ploegentijdrit, viel niet veel te zeggen. Die was gewoon niet goed voor Janneke’s team Ale-Cipollini. In de tweede etappe heeft Janneke zich vrijdag echter zeker nadrukkelijk getoond. Helaas niet met het gewenste resultaat, want ze kwam in de finale alleen te zitten en viel terug in een groep van twintig rensters, maar toch deed ze zeker goed mee. Uiteindelijk finishte ze als negentiende. De rit gaf haar echter wel vertrouwen voor de rest van de Giro.

Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Elisa Longo Borghini reden op de lange klim, waarvan de finish op dertig kilometer van de finish lag, weg bij de rest. Daarachter ontstond een groepje van zes, met ook Janneke. “Maar helaas kon ik uiteindelijk net niet mee met Amanda Spratt, Kasia Niewiadoma en Shara Gillow”, vertelt ze. “Vervolgens heb ik vijftien kilometer alleen gereden. In de laatste vier kilometer kwam een grote groep terug en dat was flink balen.”

Toch gaf het Janneke ook zeker moraal. “Hier baal ik dan wel even van nu, maar gelukkig komen er ook nog mooie etappes aan. En ik heb vandaag laten zien dat het met de vorm wel goed zit, dus er komen vast kansen.” In het klassement zijn de eerste verschillen in ieder geval al gemaakt en dat geeft kansen voor de aanvallers. Van Vleuten, Van der Breggen en Longo Borghini pakten bijna twee minuten op de eerste achtervolgers.

Foto: Sportfoto.nl