Even geen vrienden met de kou

Als schaatsster is ze de kou gewend, maar toch was die kou deze zondag net als twee weken geleden in de Strade Bianche niet Janneke’s beste vriend. Ze eindigde in de Trofeo Alfredo Binda, de derde World Tour klassieker van het seizoen, nog wel in het peloton achter een groepje achtervolgers op solo winnares Kasia Niewiadoma. Daar bleef het echter ook bij. “Het was niet mijn dag”, concludeerde Janneke na afloop.

En ze had toch graag gehad dat het wel een dag voor haar. “De ploeg reed voor mij en dat deden ze ook goed”, kijkt Janneke terug. Zo waren de Itliaanse Soraya Paladin en Spaanse Ane Santesteban namens Alé-Cipollini bij aanvallen betrokken. “Natuurlijk wil je dan zelf ook graag wat laten zien, maar in de laatste anderhalve omloop had ik het onwijs koud en deden mijn benen gewoon echt niet meer wat ik wilde.”

Met drie koploopsters voorop, waaronder Santesteban, plaatste de Canadese Karol-Ann Canual van Boels-Dolmans in de finale een tegenaanval. “Daar reageerde ik op, want ik dacht; ik moet toch wat. Maar ik had echt slechte benen. Ik ben na de koersen in Drenthe wat verkouden hier naartoe gekomen. Normaal kan ik een koude rit als vandaag goed aan, maar helaas was dat nu niet zo. Toen het onderweg even stopte met regenen, kreeg ik het wel wat warmer en had ik nog goede hoop. In de finale was het echter weer anders.”

Foto: Sportfoto.nl