Frustrerende dag in Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is voor Janneke zondag vooral op frustratie uitgelopen. Een kopgroep bleef vooruit, nadat de favorieten in het peloton niet reden, omdat veel van hen een ploeggenoot vooruit hadden rijden. “Vrijwel alle grote ploegen hadden iemand mee in de kopgroep en legden het samen plat. Dat was erg frustrerend”, kijkt Janneke terug. “Het leek wel of we een soort toertocht aan het rijden waren.”

Wereldkampioene Chantal Blaak zat in de kopgroep en won, maar eigenlijk deden de op voorhand naar voren geschoven favorieten geen van allen mee om de winst. Janneke: “Van ons team zat niemand mee en de andere teams reden niet. Bij de eerste passage van de Cauberg kwam er wat ruimte en heb ik doorgetrokken. Toen zagen we de kopgroep rijden, maar niemand werkte mee. Zo heb ik iedere klim het tempo hoog gehouden en ben ik keer op keer gedemarreerd, maar niemand laat mij gaan. Dan kun je op een gegeven moment ook niets meer beginnen.”

Komende woensdag staat de Waalse Pijl op het programma. Dan is de kans groter dat de favorieten wel echt gaan strijden om de zege, mede doordat de finish op de Muur van Huy ligt, en dan hoopt ook Janneke zich te laten zien. “Een koers als die van vandaag verwacht je niet. Mijn benen waren gewoon goed en die wilde ik graag laten zien. Daar ga ik in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik ook weer voor.”

Foto: Sportfoto.nl