Geen beloning voor actief koersen in GP de Plouay

Achter solo winnares Anna van der Breggen is Janneke zaterdag in de GP de Plouay in de groep gefinisht die sprintte om plaats twee. Die groep bestond nog uit minder dan dertig rensters en Janneke finishte als zeventiende. Ze keerde in Frankrijk terug in koers, nadat ze de afgelopen tijd bewust even niet koerst. “De dag na San Sebastian reed ik de Gouden Pijl in Emmen, een criterium. Daar ben ik hard gevallen. Ik heb daarna even gas teruggenomen en getraind. Gelukkig was de vorm vandaag alweer goed.”

Het parcours van de Franse World Tour klassieker was aangepast ten opzichte van de voorgaande edities. “We moesten zes keer een grote ronde rijden en die was anders dan andere jaren”, vertelt Janneke. “Voor mijn gevoel was het dit jaar gemakkelijker. We reden ook twee kleine ronden en dat was wel hetzelfde parcours als de jaren ervoor.”

Samen met haar ploeggenotes reed Janneke een actieve koers. “In de finale heb ik geprobeerd om weg te rijden, maar helaas kreeg ik geen ruimte. Clara Kloppenburg reed ook super sterk namens mijn ploeg. Laura Asencio had nog een mooie aanval op vijftien kilometer voor de finish. Anna demarreerde in de laatste ronde en bleef weg. Uiteindelijk sprintten wij met een groep van 26 rijders. In de finale begon het daarbij ook nog te regenen. Ik wou geen risico’s nemen met het oog op de volgende koersen. Ik ben geen topsprinter, dus een top uitslag zat er dan ook niet meer in. Ik ben in ieder geval super blij om weer te koersen. Op naar de Boels Ladies Tour!”

Foto: Sportfoto.nl