Geen beloning voor hard werken in Strade Bianche

Het goede teamwork van Team Sunweb is voor Janneke en haar teamgenotes niet beloond. Met een achtste plaats achter winnares Annemiek van Vleuten zette Janneke namens de ploeg zelf het beste resultaat neer. “Ik houd er een dubbel gevoel aan over, want ik voelde me mega sterk”, kijkt ze terug. “Onderweg heb ik best wat werk gedaan en daardoor kwam ik op het einde denk ik terug. Helaas bleven de rensters uit andere teams zitten en die eindigen dan ook buiten het podium.”

Met het team zat Janneke direct goed in de koers. “Vanaf de eerste gravelstrook zaten we met de ploeg vooraan. Dat was ook het plan, de wedstrijd hard maken. Veel rensters moesten dan ook lossen, waarna we na de helft van de stroken en zo’n tachtig kilometer in de benen, nog zo’n 45 rensters vooraan over hadden. Toen werd er veel gedemarreerd en heb ik zelf ook geprobeerd om aan te vallen. We wouden graag vanaf daar met een mooi groepje weg zijn. Helaas mislukte dit.”

Er volgden meer gravelstroken, waarbij de laatste drie stroken in de laatste vijfentwintig kilometer bergop gingen. “De groep werd steeds kleiner en na de laatste strook was er een groep van twaalf rensters voer. Daar zat Boels-Dolmans er met drie bij en CCC-Liv met twee. De meiden van Boels-Dolmans probeerden het om en om. Daar reageerde ik zelf ook vaak op, omdat het op de één kilometer lange slotklim voor mij te lastig zou zijn om van Anna of Annemiek te winnen.”

Geen geluk
Met twaalf kilometer te gaan viel de definitieve slag. “Annemiek reed weg en Boels-Dolmans kreeg het gat niet meer dicht. Zelf heb ik daarna nog geprobeerd om weg te rijden, maar ik had helaas geen geluk. De slotklim ging daarna voor mij wat minder dan ik had verwacht. Ik heb alles gegeven, maar helaas zat er niet meer in dan de achtste plaats. Misschien heb ik daarvoor al iets teveel gegeven, maar het doel was winnen en daar reed ik voor.”

Foto’s: Cor Vos