Gehoopt op meer in Amstel Gold Race

Nadat ze vorige week uit voorzorg de Healthy Ageing Tour verliet, heeft Janneke in de Amstel Gold Race zondag haar goede vorm van de afgelopen maanden weer teruggevonden. Een veertiende plaats in de uitslag stemde haar echter niet tevreden. “Ik was nog niet super, nadat ik ziek ben geweest, maar dit had gewoon beter gekund”, laat Janneke weten. “En op zich maakt de klassering nu niet meer zoveel uit, maar top tien was gewoon leuker geweest.”

Al vrij vroeg in de finale waren de eerste schermutselingen te zien bij de top rensters. “Op de Eyserbosweg brak het en reden we met een mooie eerste groep weg. Toen hadden we een groepje van vijftien met iedereen van Boels erbij en ik dacht dat dat hem wel was. Maar het viel toch weer stil. Ook toen we na de tweede keer Cauberg met een negen rensters weg waren en er vier van Boels bij zaten. Ik dacht dat dat perfect was, maar toch reden ze niet door. Dat vond ik wel apart.”

En het was ook niet in Janneke’s voordeel. “Als alles dan terugkomt is het voor mij ook wat te hectisch. Het is hier ook smal. Ik houd gewoon niet zo van dat duwen en trekken.” Maar uiteindelijk wisten toch weer zo’n twintig rensters zich af te scheiden en zij reden dan ook onderling voor de winst. Daarbij reden Elisa Longo Borghini, Kasia Niewiadom en Lizzie Armitstead. “Toen Van Vleuten de oversteek maakte naar het drietal vooraan en Van der Breggen en Rivera met haar meegingen, was ik gewoon verrast.”

‘Wil eens wat geluk hebben’
Zelf had Janneke op dat moment al geprobeerd om de oversteek te maken. “Maar dat was gewoon dom. Het was niet het juiste moment om dat te proberen. In de laatste ronde kwam ik op twee en een halve kilometer van de finish nog wel als tweede van mijn groepje, rijdend vanaf plek zeven, boven op de Cauberg. Maar dit is ook niet echt mijn soort finish. Die in de Waalse Pijl ligt me meer. Zo direct na afloop overheerst nu de teleurstelling. Ik wil echt eens wat geluk hebben en hoop dat dat woensdag in de Waalse Pijl of zondag in Luik-Bastenaken-Luik eens zo is.”

Foto: Sportfoto.nl