Goede start in Omloop Het Nieuwsblad

Met een dertiende plaats in de Omloop Het Nieuwsblad is Janneke haar wielerseizoen zaterdag goed begonnen. De wedstrijd eindigde echter niet op een manier waarop ze had gehoord. Het werd namelijk een massasprint met ruim veertig rensters. Daarbij trok de Deense Christina Siggaard verrassend de zege naar zich toe. “Met het oog op de de koersen die voor mij belangrijk zijn is dit een mooi begin”, concludeerde Janneke. “De vorm is goed en daarvan was deze koers een lekkere bevestiging. Ik had alleen gehoopt op een ander soort wedstrijd.”

Het weer kwam de wedstrijd niet ten goede zaterdag. Waar de aangekondigde kou nog mee leek te vallen, was vooral de vele tegenwind een spelbreker. Dat zorgde er lang voor dat de koers niet ontbrande en dat het weer stil viel op het moment dat er wel groepen vooruit waren. Janneke: “Het was niet de koers zoals hij andere jaren was. Jammer dat het uiteindelijk een massasprint werd.”

Dat lag overigens niet aan Janneke. “Op de Muur zat Chloe nog wel voor mij, maar zat ik er goed bij. Er waren er volgens mij zes los en daarachter kwam ik met drie. Laten kwamen we erbij, maar toen viel alles weer stil. Toen ben ik heel vaak gedemarreerd om weg te komen. Ik dacht, dan maak ik de koers ook hard voor Chloe. Toen kreeg ik alleen te horen dat ik dat niet meer mocht doen. Jammer, want ik denk dat je beter de koers hard kan maken als er nog zoveel bij zitten.”

Zondag komt Janneke opnieuw in actie. Dan start ze in de Omloop van het Hageland. Dinsdag staat Le Samyn des Dames op het programma.