Goede vorm en verbeterpunten na Omloop Het Nieuwsblad

Nadat ze eerder de Setmana Ciclista Valenciana al reed, is Janneke met het vrouwenpeloton nu ook aan het klassieke voorjaar begonnen. In de Omloop Het Nieuwsblad deed ze zaterdag lang met de beste rensters mee. Floortje Mackaij, die namens Team Sunweb als kopvrouw aan de start stond, finishte als tiende. Janneke eindigde eveneens in de eerste groep, waar Chantal Blaak (Boels-Dolmans) solo de overwinning voor zich opeiste.

Er werd al hard gereden in de wedstrijd en op de Muur van Geraardsbergen, met nog achttien kilometer te gaan, ontstond een kopgroep. “Ik kon net niet mee”, vertelt Janneke. “Ik begon net even iets te ver van achteren en kwam als tiende boven. Wel wist ik dat Floortje meezat en dus trok ik natuurlijk ook niet meer door. Toen zat ik in het groepje erachter en ik had gedacht dat we misschien terug zouden komen. Maar het was ook mooi dat Floortje er zat natuurlijk, want die kon ook nog wel wat moois laten zien.”

De kopgroep reed om de zege, waarbij Blaak wist weg te rijden. Daarachter kwam op het allerlaatste moment het groepje van Janneke nog aansluiten bij de eerste groep. Janneke was gematigd tevreden. “De benen zijn wel oke. Tactisch reed ik echter niet goed. Ik verloor heel vaak de aansluiting bij mijn ploeg. Dat is echt een verbeterpunt dat ik mee moet nemen naar de volgende koersen. Nu heb ik op sommige punten teveel energie verloren. De vorm is goed, maar ik heb dus wel punten om aan te werken. Ik had graag wat meer een rol willen spelen.”

Foto: Sportfoto.nl