In 2020 op de fiets voor Mitchelton-Scott

De laatste maand is het een onzekere tijd geweest in mijn wielercarrière. Onverwacht kreeg ik te horen dat ik toch niet kon bijtekenen bij WNT-Rotor, omdat een Duitse renster vertrekt en de ploeg daardoor niet de voor hun UCI-licentie verplichte overhand van Duitse rensters zou hebben voor volgend jaar. Waar veel ploegen de selectie al rond hadden, was ik daardoor bang dat ik plots moest stoppen, zonder echt afscheid te hebben kunnen nemen. Samen met mijn management ben ik op zoek geweest en ik ben heel blij dat ik een team heb gevonden voor 2020. En niet zomaar een team. Ik ga rijden voor Mitchelton-Scott.

Dat ik na deze situatie uitgerekend bij Mitchelton-Scott terecht komt, is misschien wel een soort geluk bij een ongeluk. Voor mij is deze ploeg de afgelopen jaren hét team geweest waar ik graag eens zou rijden. Ik ben heel blij dat dat nu uitkomt. Het team heeft met Annemiek van Vleuten de nieuwe wereldkampioen in de gelederen, maar heeft ook daarnaast een heel sterke basis. Niet voor niets behoort de ploeg tot één van de besten van de wereld.

Wat mij erg aanspreekt aan Mitchelton-Scott is de manier waarop het team opereert. Als je tegen ze koerst zie je al dat de organisatie heel goed in elkaar zit. Er zit een goede sfeer in het team en de meiden willen voor elkaar door het vuur gaan. Daarnaast zijn alle randzaken goed geregeld en krijgt iedere renster kansen om zich te onderscheiden. Ik kijk er erg naar uit om daar mijn bijdrage aan te leveren, net zoals ik er naar uitkijk om komende week al voor het eerst kennis te maken met de groep.

De afgelopen maand is door de onzekerheid een lastige geweest, maar in de maanden daarvoor heb ik bij WNT-Rotor wel mijn plezier in het fietsen teruggevonden. Ook de vorm was weer goed. Het is jammer dat ik na mijn val in de Boels Ladies Tour niet de kans heb gekregen om me in de Tour de l’Ardèche en de WK wegwedstrijd nog te laten zien. Met dat teruggevonden plezier, de ambitie van mezelf en die van het team, ga ik nu weer fris aan het werk. Ik kijk er ontzettend naar uit om me in 2020 met Mitchelton-Scott weer in het wielerpeloton te laten zien.

Janneke

Foto: Sportfoto.nl: Janneke tijdens de NK van dit jaar, met Moniek Tenniglo van Mitchelton-Scott in haar wiel en schuin voor haar Annemiek van Vleuten.