In Benissa voor goede trainingen en rust

Soms vliegt de tijd voorbij. De afgelopen anderhalve week is dat zeker zo geweest. Mijn verblijf hier in Benissa, in het Abeniss B&B, is echt super. Ik heb hier heel goed weer gehad, waardoor ik goed heb kunnen trainen, maar ook de locatie waar ik verblijf heeft me echt goed gedaan. Het is een heel mooie plek, die heel rustig is. Eerder ging ik naar Calpe. Daar ga je toch wat sneller de deur uit en dat heeft ook wel wat, maar hier kom je echt nog wat meer tot rust.

Het is allemaal gewoon heel goed voor elkaar in Abeniss B&B. Het is ook meer dan een bed and breakfast, vind ik. Alles is goed geregeld. De mensen zijn heel gastvrij en geven tips over alles wat je maar nodig hebt. Ook plannen ze avonden in, want er zitten hier meer sporters. Dan kookt iedereen een avond en zo heb ik zelf ook een avond gekookt. Dan kun je dus samen eten. Daarnaast kun je hier lekker tot rust komen in en aan het zwembad, dus het heeft veel te bieden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Met die rust die het mij geeft, heb ik ook heel goed kunnen trainen hier. Je bent hier zo op de plekken waar je goed kunt trainen en bijvoorbeeld ook heel snel in de bergen. Daarbij heb ik net als vorig jaar ook nog een aantal keren getraind met de mannen van het marathonschaatsteam PGMBakker/Stehmann-Viking. Dat beviel een jaar geleden goed en nu zaten ze hier dus weer in dezelfde periode. Het is fijn om die duurritten met anderen te kunnen doen. En daarnaast heb ik hier ook trainingen met blokken erin gedaan. Dus die trainingen deed ik dan zelf, want dan is samen trainen lastiger.

Zaterdag vlieg ik weer naar Nederland en dan gaan de schaatsen ook direct weer onder. In de avond start ik namelijk al in de marathon in Alkmaar. Een wissel van de fiets naar de schaats dus, maar daar heb ik normaal nooit problemen mee. Ik moet even een paar rondjes wennen, maar dan gaat het prima. Een week later rijd ik op zaterdag ook de marathon in Utrecht, waarna ik weer terugvlieg. Dan ga ik wel naar Calpe, waar ik dan anderhalve week in een appartement verblijf, voor ik op kerstavond weer terugvlieg naar Nederland.

Janneke