Koers met twee gezichten in Driedaagse De Panne

In België is donderdag voor het eerst de Driedaagse Brugge – De Panne voor vrouwen verreden. Een koers die direct de World Tour status mee heeft gekregen en net als de woensdag verreden manneneditie niet uit drie dagen, maar uit één dag bestaat. Aan de start ook Janneke en wie haar live in actie zag op televisie, zal gedacht hebben dat ze zich heel sterk voelde. En toch was het een koers met twee gezichten voor haar. “Ik werd na vijftien kilometer al gelost.”

De World Tour wedstrijden van dit seizoen staan tot nu toe steeds in het teken van kou en regen. Dat was ditmaal niet anders. “Met het team had ik afgesproken dat ik zou stoppen als het in verband met de kou niet ging vandaag”, kijkt Janneke terug. Dat na de problemen met de kou de afgelopen weken. “En in de eerste tachtig kilometer was ik echt niets. Ik werd meerdere keren gelost en de ploegleiders wou ook dat ik ging stoppen.”

Totdat het plots toch beter ging. “Het was echt afzien voor mij in het begin, maar ik kwam er door en later in de wedstrijd had ik juist echt top benen. We reden voor Chloe, want een sprint was heel aannemelijk, en ik heb daarbij flink meegewerkt om de kopgroep terug te halen. Bij de boog van de laatste kilometer werd de laatste vluchter ook teruggepakt en daarna sprintte Chloe naar een mooie tweede plaats. We gaan met een goed gevoel naar Gent-Wevelgem.”

Foto: Sportfoto.nl