Laatste voorjaarsklassieker in najaar achter de rug

In de Driedaagse Brugge – De Panne, die in tegenstelling tot de naam doet vermoeden over één dag wordt verreden, heeft Janneke dinsdag goed haar rol kunnen spelen. Ploeggenote Sarah Roy eindigde uiteindelijk als vierde en daar had ook Janneke haar rol in. “Ik ben heel blij met hoe het vandaag ging”, vertelt ze na afloop. “Het was een heel hectische wedstrijd en als ploeg hebben we goed gereden.”

Er was een kans op waaiers in de Belgische World Tour wedstrijd, maar het duurde een tijd voor die er kwamen. Janneke: “De wind stond in het eerste deel van de koers net een beetje verkeerd. Daardoor was de snelheid wel hoog, maar er gebeurde tot de plaatselijke ronde eigenlijk niets. Vervolgens hebben we geprobeerd het op de kant te gooien. Het was mijn taak om het daar op te zetten en dat ging goed. Alleen kon ik op dat moment niet zelf in de waaier komen, waardoor ik de aansluiting met de eerste groep verloor.”

In de hectiek van de wedstrijd waren er meerdere valpartijen. “Daar zat ik toen ook net een paar keer achter en ik ben dan ook wel blij dat ik heel over de finish kwam. Gelukkig kwamen we ook nog weer terug, waarna ik Sarah nog weer naar voren heb gebracht. Zij was de kopvrouw vandaag. Ik ben blij dat ik haar ook nog heb kunnen bijstaan op dat moment.”

Vuelta
De voorjaarsklassiekers, die dus in het najaar zijn verreden, zitten er nu op. “Ik rijd nu de Vuelta nog. Die driedaagse is over iets minder dan drie weken van nu, op de slotdagen van de Vuelta voor de mannen. Als ik het nieuws zo lees, dan heb ik er wel vertrouwen in dat dat doorgaat. Zonder koersen zal ik wat prikkels moeten zoeken in mijn trainingen. Ik denk dat ik onder meer eens naar de VAM Berg ga, om daar blokken te rijden. Als het seizoen erop zit neem ik rust. Hopelijk is het daarna nog mogelijk om een aantal marathons te schaatsen.”

Foto: Getty Images