Nieuws

Luik-Bastenaken-Luik goed voor het vertrouwen

In Luik-Bastenaken-Luik, de afsluitende wedstrijd van het Ardennen drieluik, heeft Janneke opnieuw kunnen tonen dat het met de vorm goed zit. Ze kon lang mee met de groep der favorieten en haar werk doen voor teamgenote Amanda Spratt, die voor de drie wedstrijden als kopvrouw was aangewezen. Ditmaal kwam Janneke zelf ook nog als 22e over de streep. “Het ging heel goed”, kijkt ze terug. “Ik ga met stappen vooruit en al wist ik dat ik hier beter zou zijn dan in de Waalse Pijl, zoveel beter had ik niet gedacht.”

Meer lezen

Op naar meer in Ardennen drieluik

Waar kopvrouw Amanda Spratt zondag vierde werd en woensdag negende, heeft Janneke met de Amstel Gold Race en Waalse Pijl de eerste twee wedstrijden van het zogenaamde Ardennen drieluik achter de rug. Twee wedstrijd met verschillende verhalen. Komende zondag volgt Luik-Bastenaken-Luik. “Die gaan we donderdag verkennen en ik heb gehoord dat die net als de Waalse Pijl een stuk zwaarder is dan voorgaande jaren. Dat is voor mij alleen maar positief en ik kijk ernaar uit.”

Meer lezen

Scheldeprijs goed voor het vertrouwen

Nadat ze na de Trofeo Alfredo Binda weer even naar Spanje trok voor een trainingskamp, heeft Janneke in de Scheldeprijs woensdag haar rentree weer gemaakt in het peloton. De Scheldeprijs, dat klinkt als een bekende naam, maar waar de mannen al voor de 109e keer de wedstrijd reden, werd hij voor het eerst voor vrouwen georganiseerd. In de massasprint reed Janneke’s ploeggenote Sarah Roy naar de zevende plaats.

Meer lezen

Toewerken naar piek in april en mei

Met in totaal drie koersen was het nog een kort blokje, maar mijn eerste blok koersen zit erop. Nadat ik eerder de Strade Bianche en GP Oetingen al reed, stond ik zondag aan de start van de Trofeo Alfredo Binda. Daar reed ik een goede koers, waarmee ik nu verder kan. Via een trainingsblok in Spanje ga ik namelijk toewerken naar de maanden april en mei. Mijn eerste piek van het seizoen ligt namelijk in de Ardennenklassiekers en de Spaanse wedstrijden die daarna volgen.

Meer lezen

Mijn eerste blog vanaf hoogte

Hola! Met de groeten vanuit de Sierra Nevada kan ik jullie hierbij weer wat laten weten over mijn aanloop na het wielerseizoen. Want na het trainingskamp met Team BikeExchange in Olivia, ben ik nu opnieuw in Spanje. Na tien dagen thuis te zijn geweest, is afgelopen maandag namelijk begonnen mijn allereerste hoogtestage gestart. Ik ben hier samen met mijn ploeggenotes Amanda Spratt en Ane Santesteban en we hebben de eerste fietsritten er inmiddels opzitten.

Meer lezen

Van trainingskamp naar trainingskamp

Toen ik jullie een maand geleden wat liet weten over mijn voorbereiding, bevond ik me in Gran Canaria en had ik daar nog ongeveer een week te gaan voor ik naar huis zou vliegen. Het liep anders. De aangescherpte coronamaatregelen in Nederland en ook het mindere weer, maakten het al snel duidelijk dat het een betere optie was om wat langer op het eiland te blijven. Dat heb ik dan ook gedaan en inmiddels ben ik in Olivia, waar we een trainingskamp van tien dagen hebben met het team.

Meer lezen

Voorbereiding op 2021 gestart op Gran Canaria

Het seizoen is inmiddels al ruim een maand voorbij en dat wil zeggen dat mijn blik, en die van veel anderen waarschijnlijk ook, alweer vooruit is. Nadat ik na de Challenge by la Vuelta een paar weken rust heb genomen, ben ik 28 november naar Gran Canaria vertrokken. Tot en met Tweede Kerstdag verblijf ik op dit eiland in de Atlantische Oceaan en leg ik in een trainingskamp de basis voor het nieuwe jaar. Dat het hier code geel is, was een extra reden om juist hier naartoe te gaan.

Meer lezen

Ook in 2021 bij Mitchelton-Scott

Vandaag heeft mijn team Mitchelton-Scott bekend gemaakt dat ik mijn contract verlengd heb en ook in 2021 voor ze zal rijden. Dat is nieuws dat ik graag met jullie wil delen. Ik ben er namelijk erg blij mee. In de afgelopen jaren heb ik, na meerdere pechgevallen wel eens aangegeven te denken aan stoppen. Bij dit team merk ik echter dat ik nog altijd ontzettend veel plezier heb in het fietsen en dat is zeker ook aan hen te denken. Ik ben dan ook heel blij dat dat gevoel ook wederzijds is.

Meer lezen

Vuelta goede afsluiter van een kort seizoen

Aan een kort seizoen is zondag een einde gekomen voor Janneke. Ze reed vanaf vrijdag de driedaagse Women’s World Tour wedstrijd Challenge by la Vuelta. Daarin sloot ze af met een 23e plek in het klassement, nadat ze zich goed liet zien. “Het ging ook echt goed”, laat ze vanuit finishplaats Madrid weten. “Ik ben blij dat ik deze koers nog heb kunnen rijden. Het enige minpuntje was misschien dat ze op voorhand hadden aangegeven dat we ook een lastige rit zouden hebben. Dat was niet zo.”

Meer lezen

Laatste voorjaarsklassieker in najaar achter de rug

In de Driedaagse Brugge – De Panne, die in tegenstelling tot de naam doet vermoeden over één dag wordt verreden, heeft Janneke dinsdag goed haar rol kunnen spelen. Ploeggenote Sarah Roy eindigde uiteindelijk als vierde en daar had ook Janneke haar rol in. “Ik ben heel blij met hoe het vandaag ging”, vertelt ze na afloop. “Het was een heel hectische wedstrijd en als ploeg hebben we goed gereden.”

Meer lezen