Ontzettend blij met kans bij WNT – Rotor

The word is out; ik heb een nieuw team! De rest van het wielerseizoen rijd ik voor WNT – Rotor Pro Cycling. Voor dat Duitse UCI-team heb ik een contract mogen tekenen voor de rest van dit jaar, waarbij ik tijdens de Lotto Thüringen Ladies Tour voor het eerst voor hen in actie kom. Die zesdaagse etappewedstrijd in het oosten van Duitsland start op dinsdag 28 mei. Ik kijk er ontzettend naar uit om daar in mijn nieuwe kleding aan het vertrek te staan.

Het is een fijn gevoel om jullie te kunnen melden dat ik dus een nieuw team gevonden heb. Bij de ploeg kom ik onder meer mijn oud-ploeggenote Ane Santesteban tegen, maar ook onder meer Lisa Brennauer en met Kirsten Wild, Claudia Koster en Aafke Soet drie landgenotes. Het team won dit jaar al meerdere keren, waaronder afgelopen weekend nog met Lisa in het Festival Elsy Jacobs.

Voor dit seizoen heb ik al contact gehad met Dirk Baldinger, de teammanager van WNT – Rotor Pro Cycling. Daarbij was er direct een klik en ook vertrouwen vanuit het team in mijn kunnen en de rol die ik kan spelen. Uiteindelijk heb ik toen toch een andere keus gemaakt. Nu dat niet goed uitgepakt is, is het ontzettend fijn om te merken dat dat vertrouwen vanuit mijn nieuwe ploeg er nog altijd is. Ik heb dan ook nu al het gevoel dat ik thuiskom in een warm bad.

Sinds maandag ben ik met de Nederlandse selectie op trainingskamp. De komende tijd dagen hoop ik daarbij mijn vorm verder aan te kunnen scherpen. Ik ben er van overtuigd dat ik dan ook weer klaar ben om te koersen. Daar kijk ik, na een periode zonder wedstrijden, dan ook erg naar uit. En waar ik vooral naar uitkijk is om mijn nieuwe teamgenotes te ontmoeten en samen met hen nog meer mooie resultaten voor de ploeg binnen te halen.

Janneke