Ook in sprintetappe attent zijn

Waar er zaterdag nog flink geklommen werd in de Giro Rosa, was het zondag aan de sprinters. De derde etappe liep namelijk uit op een massasprint en die werd gewonnen door de Britse Hannah Barnes (Canyon-Sram). Janneke’s ploeggenote Chloe Hosking finishte als zesde. “Het ging wel prima vandaag”, constateerde Janneke na afloop. “Er werd een hoog gemiddelde gereden en heb ditmaal vooral veel werk verricht voor Chloe en Marta. Helaas kreeg Marta in de laatste acht kilometer te maken met materiaalproblemen.”

Ale-Cipollini richt zich in de massasprints op Chloe Hosking en Marta Bastianelli. Dat was nu dan ook het plan. “In de finale bleef ik bij Marta, maar zij kreeg problemen met haar ketting. Ik heb haar een beetje geduwd, zodat ze kon proberen het weer voor elkaar te krijgen, maar dat lukte niet. Ze moest terug naar de auto. Toen heb ik weer geprobeerd om naar voren te rijden en ik zat op een gegeven moment in de trein van Sunweb, waar Chloe met ploeggenotes Romy en Soraya aan de andere kant van de weg zat. Maar mijn taak was ook niet om me daarin te mengen. Ik zou mee springen wanneer dat kon.”

Ditmaal moest er niet heel veel geklommen worden, maar toch zat ook in de derde etappe nog een steile klim. “In aanloop daar naartoe was het erg hectisch. Dat krijg je ook vooral met zo’n groot peloton. Zelf begon ik iets te ver van achteren aan de klim, rond de veertigste plek. Het was smal en gelijk erg steil, maar ik kon nog weer iets opschuiven. Helaas kon ik net niet mee met de eerste zeven rensters, waarbij ik eraf lag met Rivera, Stultiens en Lichtenberg. Maar uiteindelijk kwam alles vrij snel weer samen en was die massasprint gewoon niet te voorkomen.”