Presentatie Ale-Cipollini in Italië en winst mass-start competitie

Het afgelopen weekend was best een bijzondere. Want hoe vaak komt het voor dat je een Nederlandse schaatscompetitie wint, terwijl je op dat moment zelf in Italië zit? Dat gebeurde mij namelijk wel. Ik won het eindklassement van de Nederlandse mass start competitie, die bestond uit drie wedstrijden, zonder dat ik zaterdag in Haarlem deelnam aan de laatste wedstrijd. Helaas kon ik daar niet bij zijn. Dat had echter ook weer een mooie reden. In Italië werd onze wielerploeg Ale-Cipollini met het oog op het seizoen van 2018 gepresenteerd.

Voor die presentatie waren we in Verona en het was ook dit jaar weer bijzonder om erbij te zijn. Ik denk dat we een mooi team hebben voor 2018, met daarbij een aantal sterke nieuwkomers, waaronder twee landgenotes; Roxane Knetemann en Karlijn Swinkels. Mede daardoor kijk ik dan ook al ontzettend uit naar het komende wielerseizoen.

Maar ik wil dus ook graag schaatsen en het is inmiddels al wel duidelijk dat ik naar de Olympische Spelen in PyeongChang hoop te gaan. Ik ben blij met hoe het seizoen tot nu toe gaat, waarbij ik samen met Irene Schouten de eerste World Cup al mocht rijden. Nu hoop ik me ook in andere World Cup’s nog te mogen laten zien en daarmee mijn waarde aan te tonen. Natuurlijk houd ik jullie ook de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen!

Janneke