Spanje ontvlucht

Na het afgelasten van de eerste koersen, besloot ik naar Benissa om in mijn eentje een trainingsstage van twee weken te doen. De twee weken zijn nog niet achter de rug. Mijn trainingskamp zit er echter al wel op. Maandag ben ik naar huis gevlogen. Door het coronavirus dus eerder dan gepland. Ik dacht; misschien houd ik het nog wel uit. Dat bleek niet te gaan. Buiten fietsen is in Spanje namelijk niet meer mogelijk. Er staat een boete van 3000 euro op.

Er zat niets anders op dan terugkeren naar Nederland. Ik had daar ook geen hometrainer, dus dan kon ik helemaal niets doen. Daarom was ik genoodzaakt om eerder terug te gaan. Er zijn natuurlijk ook heel veel koersen afgelast. Voor de eerstkomende tijd is het eerst afwachten welke wedstrijden er worden gereden. Hopelijk kunnen we in Nederland nog een tijdje buiten fietsen.

Veel vluchten zijn gecanceld en dus was het wel even afwachten of ik überhaupt terug kon. Een Belg die met de auto ging heeft mijn fiets meegenomen. Die heb ik gisteren in België opgepikt. Zo wist ik zeker dat mijn fiets ook weer terugkwam. Doordat de vluchten zo vol zijn, is het namelijk maar de vraag of de fiets mee kan, dus voor de zekerheid heb ik dat maar gedaan. Voor de rest voel ik me fit. Nu is het even goed kijken en overleggen met mijn trainer om te zien hoe we te werk gaan. Heel veel intensiteit nu gaan draaien is ook niet heel slim, omdat we nog niet weten wanneer we weer gaan koersen. Dat zal hopelijk eind april of misschien mei gaan worden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wat ik wel raar vind is dat we in Spanje als professionals niet buiten mogen trainen, omdat we dan een boete van 3000  euro krijgen, terwijl onze concurrenten in Italië wel buiten mogen fietsen. Ik hoop dat ik woensdag na drie dagen rust, maar ook hectiek door het plannen en reizen, weer op de fiets kan stappen. Daar kijk ik wel naar uit.

Ik vind het echter ook wel goed dat ze in Spanje deze maatregelen nemen. Ik vind dat Nederland een beetje achterblijft en dat vind ik heel dom. Wat mij betreft nemen ze overal dezelfde maatregelen. Zoals in supermarkten ook, daar is het ontzettend druk. Hoeveel mensen heb je daar wel niet bij elkaar? En hoeveel karretjes en producten raken de mensen aan? Aan de ene kant ben ik blij dat ze in Spanje zulke dingen doen. Sommige mensen zijn een beetje bang dat ik vanuit Spanje terugkom naar Nederland, maar volgens mij kun je het overal oplopen en in Nederland zijn ook veel besmettingen en gaat het de komende tijd ook alleen maar stijgen.

Janneke