Taken uitgevoerd en genoten van EK deelname

Bij de Europese kampioenschappen heeft Janneke zich zaterdag nadrukkelijk laten zien. In Herning maakte ze haar debuut op een internationaal kampioenschap en dat deed ze met verve. Zo viel Janneke zelf meermaals aan en controleerde ze daarnaast namens het Nederlandse team, om zo aanvallen van anderen ongedaan te maken. Uiteindelijk reed een kopgroep van zeven vrouwen weg, met daarbij Marianne Vos. Zij haalde voor Nederland de titel binnen.

“We hebben ons doel bereikt”, is Janneke tevreden. “Dat was de koers hard maken en natuurlijk winnen. In de tweede van zes ronden gooiden we het op de kant, maar dit had weinig effect. Daarna zijn we in de volgende ronde vol voor de aanval gegaan. Dat Marianne uiteindelijk weg was, was perfect. Zij kan het afmaken normaal en dat deed ze ook. En anders hadden wij Kirsten nog achter de hand.”

‘Super vet om dit mee te maken’
Met een goed gevoel kan Janneke terugkijken op haar debuut. “Ik heb mijn taken uitgevoerd, kon goed voorin blijven en was natuurlijk ook zelf nog mee in de aanval. De benen voelden oke aan, maar niet super. Ik kon echter goed voorin blijven en dat scheelde veel energie. In ieder geval was het super vet om dit mee te maken. Jammer was alleen wel dat het wat rustig was langs het parcours. Ik miste wel wat sfeer.”