Teleurstelling over missen finale in Calgary

In Calgary wordt zondagavond, Nederlandse tijd, de finale van de daar gehouden mass start tijdens de World Cup gehouden. Dat zal helaas zonder Janneke gebeuren. Ze bleef zaterdag steken in de halve finale. “Ik heb gisteren gegokt en verloren”, kijkt Janneke terug. Het was voor haar erg wennen aan de hoogte, met een jetlag en het tijdverschil. “In de wedstrijd demarreerde ik, maar ik werd teruggepakt en daardoor kwam ik tekort in de sprint.”

Het missen van de finale is een teleurstelling. “Ik merkte de afgelopen dagen dat het iedere dag beter ging op het ijs, maar de meeste schaatsers waren hier al vijf dagen eerder dan ik. Die waren al gewend aan de hoogte, het tijdverschil en het snelle ijs. Zelf moest ik afgelopen zondag nog in Haarlem rijden om de limiet te behalen die je individueel nodig hebt om op de Olympische Spelen de mass start te mogen rijden. Dat bleek op slecht ijs niet te doen, maar daardoor vloog ik ook later naar Canada.”

Die limiet moet Janneke dus nog schaatsen. “Woensdag zal ik in Salt Lake City een 1500 meter rijden, zodat ik daar hopelijk aan kan voldoen. Ik ben blij om te voelen dat ik steeds meer snelheid krijg. Volgende week wil ik in Salt Lake City dan ook graag laten zien dat ik daarin een stap heb gezet. Daarbij moet ik ook meer vertrouwen houden in mijn sprint en niet dom wegrijden. Gelukkig heb ik hier in Calgary nog wel een punt weten te pakken.”