Tevreden na vier dagen BeNe Ladies Tour

Na vier dagen koers zit de BeNe Ladies Tour erop. Daarbij is Janneke als zesde geëindigd in het algemeen klassement, nadat ze zondag in de afsluitende derde etappe in het peloton finishte. Een rit die ze overigens liever niet had gereden. “Wat een ontzettend rot rondje was dit”, zo stelt Janneke na de finish. “Ik snap eigenlijk niet dat dit een UCI wedstrijd waardig was. We reden op een gevaarlijke omloop met allerlei gaten en scheuren. Daarop werd veel gevallen. Ik ben blij dat ik niet gevallen ben.”

Janneke ging van start in de gele trui van het sprintklassement, maar was niet de leidster in dat klassement. Dat was Marianne Vos, die reed echter al in de leiderstrui van het algemeen klassement. Janneke: “Maar ik ging voor de tussensprints. Vos won de eerste en ik werd derde, maar in de ronde van de tweede sprint viel ze. Dat was voor mij het moment om punten te pakken. Een ploeggenootje van me demarreerde echter met een andere rensters en zij pakten de volle punten. Toen was de gele trui voor mij helaas verkeken.”

Vervolgens reden twee andere rensters weg, met opnieuw een ploeggenote van Janneke daarbij. “Zij kregen een mooie voorsprong, maar werden uiteindelijk ook weer gegrepen. Dat was voor mij het moment om aan te vallen. Ik heb het heel vaak geprobeerd, maar op dit vlakke rondje was het gewoonweg niet goed mogelijk om weg te komen.”

Na de tiendaagse Giro Rosa had Janneke drie dagen rust en nu zitten er dus alweer vier koersdagen op. “Ik ging hier van start zonder doel en met het idee van een goede training. Maar de focus werd wel anders toen ik zo goed startte met die tweede plaats in de proloog. Ik baal wel van vrijdag, toen Vos wegbleef. Wiggle-High5 had dat gat samen met ons team gewoon moeten dichten. Zij zijn daar dom in geweest, want dat kost ze misschien wel de eindzege.”

Al met al is Janneke in ieder geval tevreden. “Gisteren merkte ik wel dat ik vermoeid was, maar vandaag voelde dat eigenlijk wel weer iets beter. Ik ben vooral blij met de tijdrit van gisteren. Die was voor mijn doen gewoon goed.” En nu reist Janneke verder. “We gaan met het team naar het noorden van Frankrijk, waarna we in de komende dagen verder reizen tot we bij La Course zijn. Die wedstrijd rijden we komende donderdag.”