Tevreden over rentree in Veenendaal – Veenendaal Classic

In de nieuwe vrouwenwedstrijd Veenendaal – Veenendaal Classic heeft Janneke woensdag, na een kleine twee maand niet gekoerst te hebben, haar rentree gemaakt. Waar Annemiek van Vleuten en Malgorzato Jasinska vooruit bleven, finishte Janneke in het peloton, dat sprintte om de derde plek. “Ik ben heel tevreden met hoe het vandaag ging”, zo liet ze na afloop weten. “Het is fijn om na een lange tijd zonder koers, nu weer een wedstrijd te kunnen rijden. De manier waarop dat ging was goed.”

Even dacht Janneke nog dat het niet zo goed ging, maar dat had een andere reden. “In het eerste deel van de koers had ik het best wel lastig en dacht ik dat het niet zo best was”, vertelt ze. “Maar toen ik andere rensters sprak, zeiden die al wel dat het gewoon heel erg hard ging. Dat anderen dat gevoel ook hadden stelde me wel gerust. Het was ook best een hectische wedstrijd, met veel draaien en keren.”

Nadat nog even een groepje van vijf rensters vooruit reed, reden Van Vleuten en Jasinska met nog 35 kilometer te gaan weg. “Op dat moment ging het met mij al best lekker. Ik probeerde nog even weg te rijden toen Annemiek er al vandoor was, maar dat lukte niet. En daarvoor heb ik ook nog meegedraaid voorin het peloton om met Parkhotel Valkenburg het gat dicht te rijden op een kopgroepje van vijf rensters, toen die eerder in de koers vooruit waren.”

Gegevens zagen er goed uit
Voor Janneke was het in ieder geval een mooie rentree. “Er zaten wat klimmetjes in het parcours en die voelde in het begin dus ook wat lastig, maar bij de laatste passage ging het best wel goed. Ik heb ook even met mijn trainer gebeld en mijn gegevens doorgekeken. Dat zag er gewoon goed uit. Ik heb niet heel erg afgezien. In het begin wel, maar dat had iedereen in koers. Dat is dus erg positief en ik heb ook nog een redelijk goede uitslag neer weten te zetten. Op naar Frankrijk dus, waar ik zaterdag de GP de Plouay ga rijden.”

Foto: Sportfoto.nl – archieffoto