Tijd voor de eerste koers met Team Sunweb

In Spanje gaat komende donderdag mijn seizoen van start. Met Team Sunweb staan we dan aan de start van de Setmana Ciclista Valenciana, een vierdaagse etappekoers. Dat is een wedstrijd die de afgelopen jaren ook op het programma stond, maar altijd tegelijk viel met de Omloop Het Nieuwsblad. Dit jaar valt hij echter een week eerder, waardoor de wedstrijd perfect uitkomt qua planning en veel ploegen aan de start zullen staan. Ik kijk er erg naar uit om voor de eerste keer voor mijn nieuwe ploeg uit te komen.

We hebben nu net het tweede trainingskamp met Team Sunweb erop zitten. De voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat goed en ik kijk er dan ook erg naar uit om eindelijk te racen in plaats van alleen maar trainen. We hebben hier in Calpe een mooi kamp gedraaid, waarbij het weer super goed was. Dat zorgde er ook voor dat we de trainingen goed uit konden voeren.

Tijdens dit kamp draaide het meer om de intensiteit, waar we in het eerste kamp nog meer aan het duurvermogen hebben gewerkt. Ook hebben we hier aan de lead-out trein gewerkt. Wie neemt welke positie in als het op een sprint aankomt, is dan iets dat je traint. Daarnaast hebben we besprekingen gehad over hoe we wedstrijden voorbereiden en welke taken er ingedeeld worden per wedstrijd.

Zaterdag zijn een aantal ploeggenoten naar huis gegaan, maar wij zijn met zeven rensters overgebleven om naar Valencia af te reizen. Zoals ik al zei kijk er naar uit om daar weer in wedstrijdverband in actie te komen, naast dat het ook wel weer spannend is om voor een nieuw team te rijden. Als de Ronde van Valencia achter de rug is ga ik weer naar huis. Het weekend erna start ik in de Omloop Het Nieuwsblad. Op de pagina ‘wedstrijden‘ op deze website kun je zien waar ik nog meer ga rijden.

Janneke

 

Foto: Vincent Riemersma