Val maakte einde aan finale in Ronde van Drenthe

Hoewel ze goed meedeed en ook een mooie rol speelde in de wedstrijd, is de Ronde van Drenthe voor Janneke zondag niet verlopen zoals ze had gehoopt. In haar thuiswedstrijd kwam ze in volle finale ten val, waarna voor haar de strijd gestreden was. De kleine groep waar ze op dat moment deel vanuit maakte bleef vooruit en streed in de finale om de zege. “Dat was balen”, vertelt Janneke. “Het lijkt er niet op dat ik erg veel aan de valpartij heb overgehouden, hoewel ik wel wat pijntjes heb. Het was vooral een erg vervelend moment.”

Team Sunweb sloeg vrijdag de Drentse Acht van Westerveld over, maar in die wedstrijd bleek al wel dat het zondag ook zwaar zou worden. Door de wind en door de regenval. Er werd daarbij al snel koers gemaakt door het peloton. “Er werd flink aan getrokken in het begin”, kijkt Janneke terug. “Daardoor lag het peloton ook al snel in meerdere stukken. Het is jammer dat het na de eerste keienstroken vervolgen stil viel, want daardoor konden toch nog heel wat rensters weer terugkomen.”

Werk gedaan
Het peloton bleef een beetje een soort harmonica, dat tijdens de wedstrijd meerdere keren uit elkaar ging, maar toch ook weer bij elkaar kwam. Uiteindelijk finishten echter slechts 48 rensters in Hoogeveen. Janneke: “Floortje was vandaag onze kopvrouw en zij wist uiteindelijk zevende te worden. Ik heb vooral mijn werk gedaan en het is fijn om te merken dat ik er steeds goed bij zat. Jammer genoeg viel ik dus, nadat een andere renster de berm in reed en daardoor ten val kwam, waardoor ik in de laatste tien kilometer niet meer mee kon doen.” Janneke won onderweg nog de Sport Drenthe Sprint.

Foto: Sportfoto.nl