Van Trachitol Trophy direct door naar Benissa

Met een goed gevoel kan Janneke terugkijken op de vierdaagse Trachitol Trophy. Die werd van donderdag tot en met zondag op vier verschillende Nederlandse ijsbanen verreden, waarbij de afstand iedere dag langer werd. Na een val op de eerste dag zat een goed klassement er al niet meer in, maar Janneke toonde zich wel nadrukkelijk. “Het was mooi geweest als we op de slotdag op tv nog wat meer hadden kunnen laten zien, maar door het klassement zat de wedstrijd zo op slot dat er veel naar elkaar gekeken werd.”

Dat klassement mocht dan bepalend zijn voor het wedstrijdbeeld, Janneke liet zich wel zien tijdens de slotwedstrijd in Groningen. Vroeg in de wedstrijd zat ze al mee en ook in de finale probeerde ze het nog achter twee koploopsters. Zaterdag was ze dichterbij de winst. Toen werd ze met nog twee ronden te gaan teruggepakt na een solo aanval. “Ja, het was een goede vierdaagse voor mij”, vertelt ze. “Het is jammer dat ik die eerste dag hard onderuit ging in de finale en ik was door die val ook wat beurs, maar ik merkte dat ik erin groeide. Als ploeg hebben we stappen gemaakt en ik vond het leuk om deze vierdaagse te rijden.”

Fietsen
Nog geen 24 uur later zette Janneke maandag voet op Spaanse bodem. Het is namelijk tijd om de schaatsen weer even voor de fiets te verruilen. “Tot en met 7 december verblijf ik in Benissa. Dat is vlakbij Calpe. Een ideale plek om te verblijven voor het maken van veel uren op de fiets, want dat ga ik nu doen. De weersomstandigheden zijn hier heel goed en je bent hier nooit alleen. Er zijn altijd wel wielrenners waar je mee kunt trainen en er zijn deze week in ieder geval ook twee marathonschaatsteams aanwezig. Met die trainingen gaat het dus wel goed komen. En als ik 7 december terugvlieg, sta ik ’s avonds alweer op het ijs bij de marathon in Alkmaar.”

Foto: Wouter Otten