Van trainen in de zon naar natuurijs

Daar zit ik weer in het vliegtuig, net als toen ik mijn vorige blog schreef. Toen ging ik van de kou naar het warmere Spanje. Ditmaal is het de omgekeerde weg. Na een trainingskamp van een kleine twee weken in Calpe, keer ik met een tevreden gevoel terug naar huis. Ik heb gedaan wat ik moest doen en heb het gevoel dat ik er op dit moment goed voorsta. Wat mij betreft mag het klassieke wielerseizoen beginnen!

Is er veel anders te vertellen dan twee weken terug? Nee, eigenlijk niet. Het weer was goed in Calpe en ik heb, veelal samen met Aafke Soet met wie ik een appartement deelde, goed kunnen trainen. Ook hier was het maken van uren een groot onderdeel van de trainingen. Dat kon gelukkig onder prima omstandigheden, hoewel het nog niet altijd even warm was. Dat bewijst de sneeuw wel die op de foto te zien is en dat was echt niet al te ver van ons.

(Tekst gaat verder onder de foto)

We zitten nog altijd drie weken voor de Omloop Het Nieuwsblad, dus ik heb nog wel wat tijd te overbruggen tot mijn eerste wielerkoers van het seizoen. Daarna rijd ik een mooi programma, met in principe alle klassiekers in de World Tour. En daarbij natuurlijk op 11 maart ook mijn thuiswedstrijd, de Ronde van Drenthe. Twee dagen ervoor start ik uiteraard ook in de Drentse Acht van Westerveld.

De komende weken staan in het teken van het wielerseizoen en daar zal ook nog wat werk op het ijs bij zitten. De schaatsen gaan zeker onder. Zo rijd ik komende vrijdag in ieder geval de marathon in Enschede, maar wie weet komt er ook nog natuurijs bij. En als dat er ligt, ben ik zeker van de partij. Het zou toch mooi zijn als we dan in Noordlaren kunnen schaatsen. Laten we hopen dat het vriesweer dus nog even doorzet de komende dagen.

Janneke