Via Girona op naar de start van het seizoen

Nog ongeveer anderhalve week en dan gaat het seizoen echt beginnen. Want ook al heb ik in de afgelopen tijd al veel op de fiets gezeten, het voelt toch pas echt als de start van het seizoen op het moment dat je je eerste wedstrijd rijdt. Voor mij is dat de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 29 februari. Ik kijk er naar uit om te beginnen en me voor het eerst namens Mitchelton-Scott te laten zien.

Nadat ik met de KNWU op trainingskamp was geweest en vervolgens weer even in Nederland was, ben ik de afgelopen anderhalve week in Girona geweest. Eerst alleen, om daar te kunnen trainen. Vervolgens met de ploeg. Het was leuk om weer met andere rensters samen te zijn, ook al was niet iedereen er. Naast mij waren Sarah Roy, Gracy Elvin, Grace Brown, Jessica Roberts en Jessica Allen er. We werden daarbij bijgestaan door onze ploegleiders Martin Vesby en Alejandro Gonzalez-Tablas.

De sfeer in het team is top. Het is lekker relaxed en alles is goed geregeld. Ik voel me dus helemaal op mijn plek. Wat alleen wat minder is, is dat ik nog altijd wat te maken heb met fysiek ongemak. Maar laat ik wel positief beginnen daarover; met mijn rug gaat het eindelijk de goede kant kant op. Vanaf de eerste dag in Girona was ik echter licht verkouden, wat al erger werd tijdens de vlucht er naartoe. Ik heb gelukkig wel kunnen trainen, maar in de eerste dagen niet heel veel.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Toen ik bij de ploeg aansloot ging het in het begin wel goed. De tweede dagen deden we zelfs een rit van 5,5 uur, waarbij we sommige klimmetjes rond het omslagpunt reden en ook op het laatste klimmetje voelde ik me nog wel goed. Toen we echter de volgende dag een wedstrijdsimulatie deden, voelden de benen heel slecht. Al bij het rustig fietsen had ik pijnlijke benen en dat kon echt niet komen van alleen de dag ervoor. We spraken af dag ik zou kijken hoe ik me voelde. Uiteindelijk heb ik wel de uren kunnen maken, maar moest ik ook verstandig zijn. Het is fijn dat daar dan ook goed samen met de begeleiding naar gekeken wordt.

Al met al heb ik dus wel mijn uren kunnen maken op de fiets. Conditioneel ben ik dan ook wel in orde en zoals ik al zei gaat het met de rug nu ook steeds beter. Dan wil je echter ook graag de intensiteit verhogen en daarom is het frustrerend dat dan nu weer een verkoudheid om de hoek komt kijken. Het zorgt ervoor dat ik nog niet de echte intensieve prikkels heb kunnen pakken. Die heb ik wel nodig voor wedstrijden. Ik zal dus de komende weken moeten zien hoe het gaat in de koersen.

Voor mij staan de komende dagen in het teken van herstellen. Vervolgens ga ik dinsdag richting België, waar we met de ploeg samenkomen. Op woensdag verkennen we de Omloop Het Nieuwsblad, om in de twee dagen erna ook nog een beetje op de fiets te zitten. Ook zullen we dan onder meer nog wat fotoshoots hebben. En dan gaat het echt beginnen!

Janneke